Setter strenge miljøkrav

Setter strenge miljøkrav

IT-SJEFEN: Catherine Janson i DaVinci Consulting slår et slag for grønn it. Selskapet har et eget miljøutvalg som setter dagsorden.

- Hva bruker du mesteparten av arbeidstiden din på?

- Først og fremst å tilrettelegge arbeid for kollegaer gjennom å forbedre arbeidsprosesser, informasjon og motivasjon. Mesteparten av tiden går med på ledelse og utvikling. Jeg har mye å gjøre, så jeg kjeder meg ikke.

- Hva foretrekker du; Windows, Mac eller Linux?

- Da må jeg nok svare Windows. Jeg har ikke så mye erfaring med de to andre alternativene. Har vært litt borti Mac, men ser ærlig talt ikke den helt store forskjellen. Sånn sett er jeg pragmatisk. Maskinen skal bare dekke mine behov.

- Finnes det et kontorliv uten MS Office?

- He he, er det er lurespørsmål? Tja, si det. Det hadde vært ønskelig om det fantes, men det gjør nok ikke det i dag. Vi bruker bare MS Office, og har heller ikke vurdert andre alternativer. Vi er i stor grad er styrt av våre kunder. Dermed benytter vi de verktøyene som er mest praktisk, og som kundene bruker. Kall det gjerne kundetilpasset verktøybruk.

- Hva slags regler har dere for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har en sikkerhetspolicy som gjør oss oppmerksomme på hvilke farer vi kan utsette oss for i forbindelse med den slags. Men policyen sier likevel ikke at det er forbudt å bruke det. Vi har et godt voksent miljø med relativt høy gjennomsnittalder, og det er kanskje én av fire som bruker Facebook. 90 prosent av disse bruker det på fritiden. Men det er viktig at vi aldri skal være kilde til lekkasje av sensitiv informasjon.

- Bør teknologer bestemme teknologi-investeringer?

- Ikke alene. Fordi at teknologien skal understøtte forretning, og dersom man er veldig teknologifokusert kan teknologien i seg selv bli forlokkende og overstyre behovet. Men forretningssiden kan heller ikke ta teknologiske valg alene.

- Grønn it – bare hype eller snev av virkelighet?

- Absolutt snev av virkelighet. Vi er i ferd med å bli sertifisert som miljøfyrtårn. Det innebærer at vi må tenke på miljøaspekter i alt vi foretar oss. Eksempelvis med hensyn til innkjøpsrutiner, hvor vi skal være sikre på at leverandøren har dette på sin agenda. Vi har også opprettet et miljøutvalg som skal sette miljøspørsmål på dagsorden. Vi skal alltid skrive ut tosidig, for eksempel, i tillegg til en rekke mindre aktiviteter.

- Hva er din favorittprogramvare som ikke er jobbrelatert?

- Det tror jeg må være videoredigeringsprogrammet Pinnacle.

- Siste bok du leste?

- Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. En fantastisk bok.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det skal it-sjef Gunnar Valsø ved Aberdeen.

Les om:

Ukens It-sjef