Sier som Ole Brumm

Sier som Ole Brumm

IT-SJEFEN: Jostein Viken, marked- og it-direktør i Acta Group, liker Microsoft, men ser samtidig at giganten kan være farlig.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Som alltid er det balansen mellom drift og utvikling. I år har vi foretatt utskiftning av de to viktigste kjerneapplikasjonene våre, noe som har vært krevende. Det å innføre nye applikasjoner medfører en ledetid før brukerne kommer skikkelig i gang med å ta til seg den nye funksjonaliteten og nytt bruksmønster.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Her vil jeg si som Ole Brumm: Ja takk til begge deler. Microsoft er en viktig og solid aktør som alltid leverer godt på de områder der de virkelig satser. Men det er alltid farlig når en aktør blir for sterk og dominerende. Selv om vi har valgt Microsoft , er det derfor veldig bra at Linux har kommet som en utfordre. Økt konkurranse kommer som regel oss brukere til gode på lang sikt.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Outsourcing er i utgangspunktet en utmerket måte for et selskap til å kunne konsentrere seg om sin hovedvirksomhet. Acta skal leve av å gi gode investeringsråd, ikke å drive serverdrift. Men du er avhengig av en outsourcingspartner som forstår din virksomhet, og en kontinuerlig tett og hyppig dialog. Selskapet må beholde full kontroll med verdikjeden for at resultatet skal bli godt.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Hverdagen er svært fragmentert, og det løper alltid ulike prosjekter som krever oppfølging. Det viktigste er å treffe riktig på prioritering av hvilke områder som best støtter forretningssiden i selskapet.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Ja, det har vi. Her har vi blokkert Facebook.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Det blir nok bytte av CRM- og porteføljesystem.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Lars Bustgaard i Orkla Finans!

Les om:

Ukens It-sjef