Skedsmo sier nei til skyen

Skedsmo sier nei til skyen

IT-SJEFEN: Lisbet Nederberg mener cloud computing er oppskrytt.

- Hva er din viktigste utfordring i jobben din akkurat nå?

- Det er integrasjonen mellom de ulike fagsystemene. Gjenbruk av data er viktig, men fagapplikasjoner snakker dårlig sammen. Derfor er det viktig å få på plass en serviceorientert arkitektur med standardiserte grensesnitt som henger sammen.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Det er at vi etterhvert har fått på plass en god teknisk infrastruktur med høy oppetid og pålitelige it-systemer som tikker og går 24 timer i døgnet. Vi kan tilby våre brukere en stabil datahverdag.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Meget skeptisk. Cloud Computing er foreløpig ikke noe annet enn de gamle ASP-løsningene pakket inn i nye begreper. Vi har i stedet 70 enheter som er knyttet opp til vår egen sky. Men jeg ser jo at det kommer og at kommunen mest sannsynlig vil bli berørt i fremtiden. På hvilket nivå vet jeg ikke.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Veldig lite. Vi er med i Friprog-foreningen og er med på å utvikle løsninger basert på fri programvare. Men det eneste vi bruker er Frikomport. Vi er positive til ideen om fellesløsninger, men vi har ikke mulighet til å drive egen utvikling. Derfor må det komme på plass et økosystem rundt fri programvare før det blir aktuelt å bruke det mer.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave?

- Det er å sikre at våre 3.500 ansatte kan stole på it-systemene. At de får den informasjonen de trenger, til rett tid, slik at de får utført sine arbeidsoppgaver. Også utenfor ordinær arbeidstid.

- Hvem rapporterer du til?

- Organisasjon- og personalsjefen, som sitter i rådmannens ledergruppe.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det skal Ketil Johansen, it-sjef i Fredrikstad kommune.

Hvem: Lisbet Nederberg

Hvor: Skedsmo kommune

Antall ansatte: 13

It-budsjett: Inkl. lønn 19 millioner kroner

Les om:

Ukens It-sjef