Slanker tre selskaper til ett

Slanker tre selskaper til ett

Marine Harvest har smeltet tre selskaper. Det byr på utfordringer for it-sjef Rune Hegrestad.

Ettersom utfordrede etter forrige uke, Lars Storaune i Schenker Logistics, har vært representert i it-sjefens spalte for rundt er år siden, slapp han billig unna i denne omgang. Han sendte utfordringen direkte videre til Rune Hegrestad i Marine Harvest.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Ja, si det. Det er mye å velge i. Marine Harvest er et resultat av en fusjon mellom tre selskaper, så mye går på å etablere det som skal til for å få ett selskap. Konsolidering og standardisering, vil jeg svare på spørsmålet.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Man må forholde seg til virkeligheten, og virkeligheten vår er at det er mye Microsoft. Så hvor vidt man liker Linux, spiller ingen rolle.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

-For vår del så er det saliggjørende. Vi har en høy grad av det i dag. Det er hovedsakelig innen drift. Vi har fem hoveddatasentre rundt om i verden, og tre av fem er hundre prosent outsourcet.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Det som tar mest tid er organisering og ledelse. Og igjen, som sagt, når man jobber i et selskap som er fusjonert, blir det mye koordinering og prosjektledelse. - Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Ja. Det synes vi ikke noe om. Vi har ikke sperret det ennå, men det kommer til å skje. I forhold til holdning er det uønsket.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Det er standardisering og konsolidering, igjen fordi vi er basert på tre forskjellige selskaper.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det skal Manfred Vonlanthen i Kverneland gjøre.

Hvor: Marine Harvest

Hvem: Rune Hegrestad

Hva: Sjømat

Antall ansatte: Rundt 7500, hvorav cirka 40 på it-avdelingen

Omsetning: 15 – 16 milliarder kroner

Les om:

Ukens It-sjef