Slo sammen fire it-avdelinger

Slo sammen fire it-avdelinger

IT-SJEFEN: Erik Høeg i Nortura nedbemannet 30 prosent og er stolt av det.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Den viktigste utfordringen akkurat nå er å velge den riktige prosjektporteføljen for 2011, da behov og ønsker er større enn rammene for finans, akseptabel risiko og tilgjengelige nøkkelressurser. Samtidig har vi nettopp omorganisert så å stabilisere organisasjonen og opprettholde fokus er også viktig.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Etter at jeg begynte i oktober i fjor har vi samlet ikt-miljøene i konsernet, designet en ny organisasjon, nedbemannet med 30 prosent, innført en meget vellykket ikt-styringsmodell, etablert et nytt og moderne datarom, konsolidert erp-systemene og laget et ikt-målbilde basert på Norturas forretningsstrategi. Dette er en kjempeprestasjon av mine medarbeidere i Nortura og Matiq.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Cloud Computing er en fantastisk utvikling for ikt som muliggjør rask og dynamisk skalering, rask utprøving og implementering med lavere kostnader. Skremmende hvis man setter feil tjenester i skyen, eller ikke sikrer en smidig utgang ved et framtidig leverandørskifte.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Svært lite, det er på typisk Adobe-nivå.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser den?

- Sørge for at ikt-aktiviteter utføres i tråd med forretningsstrategien, at suboptimale investeringer unngås, at forretningen har en riktig ikt-plattform og at ikt-organisasjonen til enhver tid er optimalisert for forretningens behov. For å få til dette må ikt-sjefen definere retning og fart, og deretter bruke så mye som 80 prosent av tiden på medarbeidere og kunder.

- Hvem rapporterer du til?

- Konserndirektør for økonomi er min nærmeste leder. I styringsmodellen vår for ikt møtes jeg og resten av konsernledelsen jevnlig og rapporterer til konsernsjefen.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Arild Saastad, it-direktør i Bertel O. Steen.

It-sjefen

Hvem: Erik Høeg

Hvor: Ikt-direktør Notura, administrerende direktør Matiq

Antall ansatte: 6.100 Nortura, 85 i Matiq

Hva: Matiq er Noturas ikt-firma

It-budsjett: 260 millioner kroner

Les om:

Ukens It-sjef