Snur på it-krona

Snur på it-krona

IT-SJEFEN: Lars Bustgaard i Orkla Finans forsøker å vri mest mulig it ut av hver krone.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det som er det viktigste for oss akkurat nå, er å få mer it per krone. Markedet i finansbransjen har endret seg ganske mye det siste året. Der vi tidligere brukte konsulenter, gjør vi mer av jobben selv og utsetter heller ting vi ikke får gjort. Vi er på sparebluss.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Tidligere var jeg veldig Microsoft-fokusert og hadde det over alt. Jeg har fremdeles Microsoft på arbeidsflaten, men har stadig mer Linux på serverrommet. Årsaken til bruken av Microsoft på arbeidsflaten er at programvaren i finansbransjen fremdeles er veldig Microsoft-fokusert. Jeg er stor tilhenger av Skolelinux på skolen, og tror det er viktig for utbredelsen av åpne standarder.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- For oss er det både saliggjørende og utfordrende. Vi har valgt å ha intern applikasjonsforvaltning, men har outsourcet infrastruktur og drift. Det frigjør, men det er også krevende å styre via ekstern leverandør. Jeg ser med spenning på hvordan cloud computing kan gi mer dynamikk når det gjelder det å kombinere intern drift og outsourcing. Jeg tror det blir bedre med cloud computing.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Det er en god miks av planlegging og organisering, anskaffelse og implementering av leveranser, samt støtte. Det er en tredeling mellom disse. Akkurat nå jobber vi med systemstøtte for oppfølging av de som følger med på de store porteføljene, samt funksjonalitet for handel med finansielle instrumenter. Vi har også nytt intranett på gang og planlegger en katastrofeøvelse.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vår informasjonssikkerhetspolicy er ikke så detaljfokusert. Vi er generelt positive til Facebook, så får heller ledere følge opp og sørge for at folk gjør jobben sin. Vi håper også det kommende intranettet vi jobber med skal få noen av de gode egenskapene fra Facebook, så man enkelt kan holde hverandre oppdatert på en interessant måte.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- I år blir det brukt mest penger til lisenser. Det er ganske dyre lisenser i finansverden. I tillegg bruker vi en del penger på outsourcing og anskaffelser.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det må bli Petrus Eide i Torvald Klaveness Group.

Les om:

Ukens It-sjef