Tok tilbake it-kontrollen

Tok tilbake it-kontrollen

IT-SJEFEN: Odvar Kilvær i advokatfirmaet Schjødt har insourcet, og er glad for det.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi skal blant annet migrere arbeidsstasjonene våre til Windows 7. Vi skal også oppgradere Citrix-miløet og Exchange-miljøet. Vi ser på mulighetene for å tilgjengeliggjøre epost eksternt, kanskje i skyen.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Det er kort og godt at vi har insourcet driften vår. I april 2010 tok vi den tilbake fra en driftspartner og nå har vi ansatt flere personer og håndterer all driften selv. Det er vi veldig fornøyde med. Vi synes vi har fått bedre stabilitet, mer fleksibilitet og bedre kontroll på å kunne prioritere i den rekkefølgen som passer oss.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- I utgangspunktet er man skeptisk, og det går på sikkerhet. Likevel tror jeg det er kommet for å bli, nettsky blir mer og mer vanlig. Vi har for så vidt noen løsninger i skyen allerede, deriblant epost, sikkerhet, antivirus og spam. Men foreløpig tror vi det er litt tidlig å gå videre. Jeg særlig skeptisk til ting som Dropbox.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi bruker littegrann, blant annet til overvåkning, pluss at vi har åpen kildekode på incident-innmeldingssystemet vårt, som vi sammen med intranettet vårt har gjort en del tilpasninger på selv.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave, slik du ser det?

- Å være oppdatert på det som skjer i markedet – generelt, men også når det gjelder bransjeløsninger. Jeg tror også det er viktig å prioritere ressursene på riktig måte og benytte spisskompetanse utenfra der det er riktig etter nøye vurderinger.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer til sjef for kunnskap og teknologi.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Min tidligere sjef, som nå er assisterende administrasjonsdirektør i Finanstilsynet, Eivind Sørdal.

It-sjefen

Navn: Orvar Kilvær

Hvor: Schjødt

Ansatte: Rundt 200. Fire på it.

Budsjett: Vil ikke oppgi

Les om:

Ukens It-sjef