Tror Windows 8 vil bli naturlig

Tror Windows 8 vil bli naturlig

IT-SJEFEN: Svein Arne Hammersland i Sparbanken Vest utfordres av legacy-applikasjoner, men tror berøringsskjerm er fremtiden.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Kostnadsreduksjoner og strategiarbeid tar mye av tiden i disse dager, og nye krav til egenkapitalandel i bankene skaper stort fokus på kostnadsreduksjoner. Driftstabilitet hos underleverandører er også utfordrende. Kundene forventer alltid tilgang til våre løsninger.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Vi er veldig stolte av vår nye mobilbank. Den har markedets enkleste pålogging og vi lanserer fortløpende flere tjenester i mobilkanalen. Satsingen på Hyper-V som vi startet i 2010 var avgjørende for å kunne følge økende etterspørsel etter servere til test og utvikling. Vi har også fått innført en del ITIL prosesser, med relativt godt resultat.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Som bank har vi lenge kjørt mange av it systemene utenfor egne vegger men vi har også opparbeidet et relativt stort Hyper V-miljø internt over de siste årene. Å flytte disse tjenestene videre over til skyen vil være en naturlig utvikling. Vi har allerede utført flere tester ved å kjøre deler av våre systemer i Windows Azure. Selvsagt må vi få på plass de regulatoriske forutsetningene rundt sensitiv informasjon før vi kan begynne å legge "skarpe" data ut i skyen. Så det ligger litt frem i tid.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Veldig lite. I den forrige strategiperioden ble det besluttet å gå 100 prosent for Microsoft-løsninger. Vi skal revidere vår IT-strategi nå, og da får se hva den sier.

- Hvordan stiller du deg til Windows 8?

- Vi sliter med å få en del gamle bankapplikasjoner til å kjøre ordentlig på Windows 7, så vi konsentrerer oss foreløpig om det. Når det er sagt, så tror jeg at Windows 8 vil bli en utfordring for de som tror at dette bare er en ny versjon av Windows. Det fine med Windows 8 er at Microsoft har startet løpet med et touchbasert grensesnitt som jeg tror vil bli helt naturlig å bruke i fremtiden.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Bank er jo blitt it, tradisjonelle filialer har fått endrede bruksmønster, så det er viktig for it å være med i å føre bankens digitale kundegrensesnitter videre inn i fremtiden. Selvsagt må vi også tilrettelegge for at våre ansatte har it systemer som fungerer, og som gir dem effektivitet i hverdagen og dermed verdiskaping for banken og samfunnet på Vestlandet.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporter til IT Direktør Inge Ådland.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Rune Skogseide i Skuld.

IT-SJEFEN

Hvem: Leder drift og support, Svein Arne Hammersland
Hvor: Sparebanken Vest
Antall ansatte: Ca 1000
It-avdeling: 55 ansatte
It-budsjett: Ikke oppgitt

Les om:

Ukens It-sjef