Ustabil outsourcing i Helsenett

Ustabil outsourcing i Helsenett

IT-SJEFEN: Christian Anker har leverandører som ikke alltid leverer.

Norsk Helsenett AS er under kraftig reorganisering, og har for tiden har en noe uklar it-sjef-posisjon. Derfor valgte vi et annet selskap med nesten samme navn: Helsenett AS - også kjent som helsenett.no.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vår hovedutfordring er å utvikle ny funksjonalitet for helsenett.no uten å forårsake konflikter med eksisterende programvareløsning. I tillegg har vi en vedvarende utfordring i å optimalisere nettstedet for å sikre god synlighet hos søkemotorene.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Linux er det dominerende operativsystemet for servere i dag. Vi benytter derfor Linux og andre løsninger basert på åpen kildekode. Til alt annet bruker vi Windows basert programvare.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Outosorcing gir oss stor mulighet til å velge medarbeidere med ulik kompetanse. Arbeidsomfang og varighet av tilknytning kan også tilpasses bedriftens behov. Det er en utfordring at kvaliteten på frilansere varierer mye. Ikke alle leverer arbeid av tilfredsstillende kvalitet og til avtalt tid. Å bygge opp et godt og stabilt nettverk av leverandører tar derfor tid og innebærer enkelte uforutsette problemer underveis.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Feilretting og utvikling av ny funksjonalitet.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi legger ingen begrensninger på våre medarbeideres bruk av sosiale nettverk som Facebok og Twitter. Å benytte disse nettstedene kan gi selskapet nyttig viten om din målgruppe. Vi kan også informere potensielle kunder om våre tjenester og produkter ved å blogge og ved målrettet annonsering.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Utvikling av nye tjenester.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Aleksander Farstad, eZ Systems.

Hvem: Christian Anker (adm.dir.)

Hvor: Helsenett AS

Hva: Nettportal for helse

Omsetning: 3,6 millioner

Antall ansatte: 2 og fire faste frilansere

Les om:

Ukens It-sjef