Utfordrende med nisse-it

Utfordrende med nisse-it

IT-SJEFEN: Julenissens it-sjef Kris Nicholas Kringle mottar tusenvis av epost hver dag. Derfor er stabile epost-servere forretningskritisk.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Nå er det jo høysesong her på Nordpolen. Vi har én mann som skal levere rundt 3,5 milliarder pakker over hele verden, og da kreves det mye koordinering. Heldigvis kjører vi både Unified Communications og ITIL, men særlig smidig kommer Nissen sjøl aldri til å bli.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Jeg bor sammen med en pingvin, så her går det i Red Hat Linux.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Nisser og dverger er heldigvis billig arbeidskraft, så vi klarer å kjøre det meste in-igloo, som vi sier. Det nisser og dverger ikke har i kunnskap, tar vi igjen på effektivitet. De blir ikke skremt av Scrum, for å si det sånn, og vi produserer programvare på samme måte som leker.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Nissen har fått smaken på nettdating, eller web 2.0 som han insisterer å kalle det, og det går mye tid til å administrere kontoer på alt fra Møteplassen til Sukker og Nettby. Dessuten har vi begynt å ta imot ønskelister på epost, og med tusenvis av nye mail hver dag får vi store utfordringer. Vi har ennå ikke landet på om det er Lotus Notes eller Microsoft Outlook som er best for oss. Men siden Julenissen liker rødt best, ligger nok Store Blå dårlig an.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Jeg har satt opp et internt nett som alle it-dvergene tror er internett. På den måten får alle det som de vil. Jeg slipper å bekymre meg for virus, og arbeiderne får sendt bilder av morsomme katter til hverandre. Eneste ulempen er at det er de samme fire kattebildene som går rundt hver bidige fredag.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Nye kattebilder, kurs i Lotus Notes og utforming av Nordpolens første egenutviklede utviklingsstrategi: Skrømt. Kode-dvergene skal møtes en gang hvert tiende minutt og lese opp linjene de har skrevet, så må den med færrest linjer ta på seg briller med morsom nese og bart.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Jeg er fristet til å si it-sjefen på Sørpolen, om navneskiftet og problemer med bruk av domenet sørpolen.no. Men av ukjente grunner føler jeg heller for å gi ballen videre til min gode kollega Petrus Eide i Torvald Klaveness Group.

Les om:

Ukens It-sjef