- Vi bruker så mye friprog vi kan

- Vi bruker så mye friprog vi kan

IT-SJEFEN: Terje S. Mork i Norges Blindeforbund er glad i Microsoft, men bruker egne løsninger så ofte han kan.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er mange utfordringer, men ingen av dem er spesielt tunge eller vanskelige. Jeg kan ikke egentlig sette fingeren på noe spesielt.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Jeg er mest fornøyd med å ha fått Blindeforbundet dit det er i dag, med ressursene vi har til rådighet. Nå har vi alle tingene en vanlig arbeidstaker kan forvente. Det at vi har fått til en stabil og god it-plattform er viktig, og vi er stolte av den stabile og gode plattformen vår. Det er ikke mange selgere som kan ringe oss og mene de har noe bedre - svaret er stort sett alltid nei. Vi drifter alt selv, og det fungerer veldig bra. Vi har et bra team her.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Vi er spesielt glade i Microsoft og de andre som følger den samme policyen når det gjelder ideelle organisasjoner. Vi prøver å tenke litt fremover i tid, for eksempel kanskje å skifte ut de fysiske telefonsentralene til ip-telefoni. Vi ser på det som kan fungere for oss, og følger med på hva som blir det neste.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi bruker så mye vi kan. Nettløsningen vår er jo basert på open source, og vi har en mellomløsning på Drupal. Vi er glade i Microsoft, og bruker office-pakken. Tilgjengelighetsprogramvare er jo dessuten gjerne utviklet for Microsoft Office. På serversiden er det veldig mye open source - Vi bruker Freebsd, Linux og Drupal. Det er mye hjemmemekk i løsningene våre. Kollegene mine er superhelter på å lage egne løsninger.

- Hvordan stiller du deg til Windows 8?

- Vi har ikke lyst til å rulle ut Windows 8 slik det er nå, men vi må jo ta det i bruk for å se på det, og for å se om skjermleserprogramvare for blinde fungerer på det. Vi må jo være litt i forkant.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Det var en som sa at den viktigste rollen for en it-sjef var at de ansatte fikk den riktige kaffen, det er litt sannhet i det. It-sjefen skal passe på at teamet fungerer, at de klarer å løse oppgavene de er satt til å løse.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer til assisterende generalsekretær Arnt Holte. I tilfelle han er ute og reiser, rapporterer jeg til generalsekretæren.

It-sjefen

Hvem: Ikt-leder Terje S. Mork

Hvor: Norges Blindeforbund

Antall ansatte: 300 ansatte

It-avdeling: 4 ansatte

It-budsjett: Ønsker ikke oppgi.

Les om:

Ukens It-sjef