- Vi må utvikle stammespråket

- Vi må utvikle stammespråket

IT-SJEFEN: Arild Saastad legger bort it-ord i møter med forretningssiden.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Å få satt it så høyt som mulig på agendaen, slik at it blir en naturlig del av beslutningsprosessen. Gjennom møter og samtaler med forretningssiden forsøker jeg å få bedriften til å utnytte teknologiens muligheter.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Å få gjennomslag for å modernisere it-plattformen i Bertel O. Steen. Vi har anskaffet en erp-løsning som vi er i ferd med å utvikle. Den skal implementeres i hele virksomheten, og gi oss mer effektive prosesser.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Positivt avventende. Det er fortsatt veldig tidlig, men på den annen side er mange av tingene vi bruker i dag egentlig ulike typer cloud-tjenester. Vi benytter blant annet en privat cloud i kommunikasjon med bilfabrikkene. Egentlig bryr jeg meg ikke så mye om hvor applikasjonene ligger, og det har aldri brukerne gjort heller, de har bare behov for en tjeneste.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Ingenting. I hvert fall ikke det som synes for brukerne. Vi vurderer det fra tid til annen, men vi er avhengig av kommunikasjon med omverdenen. Når vi også til tider sliter med lav it-kompetanse, da er vi mer tjent med å bruke standard programvare.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Å være en brobygger mellom it og forretning, å tilrettelegge slik at it kan øke produktiviteten og lønnsomheten. Det gjelder å ha tett dialog med lederne på forretningssiden, man må snakke mye sammen slik at man får et innblikk i felles utfordringer. It og forretning har et grunnleggende stammespråkproblem, det gjelder å snakke enkelt. It er flinke til å bruke spesielle ord, man må kunne tilpasse seg ulike sammenhenger.

- Hvem rapporterer du til?

- CFO.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Bjørn Terje Myhre i Motor Data eller Jan Waage i Cermaq.

Navn: Arild Saastad

Hvor: Bertel O. Steen

Antall ansatte: 2800, 20 på it

It-budsjett: Ønsker ikke å oppgi

Les om:

Ukens It-sjef