Vil bytte ut Ipad med Windows-brett

Vil bytte ut Ipad med Windows-brett

IT-SJEFEN: Bjørge Aguirre er Data Center Manager i Cermaq AS. Han er spent på funksjonaliteten i Windows 8 på nettbrett.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- For tiden, så er det to-delt. Det ene handler om kapasitet – det kommer stadig nye ting i forretningsdelen som skal ha kapasitet. Det krever sitt fra serverpark og lagringssystem. I tillegg er det jo BYOD, som vi må ta stilling til. Vi må finne ut hvor langt inn vi skal slippe nettbrettene.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Det jeg nettopp har vært i Chile og satt opp, en global backup to disk-løsning som vi håper å få opp i alle land. Det innebærer blant annet replikering mellom de forskjellige sitene slik at vi slipper manuell lagring av taper. I tillegg til en global deployment-løsning i forbindelse med utrulling av Windows 7. Til sist vil jeg nevne disaster site i Norge med speiling av SAN mellom to serverrom.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Vi bruker egentlig veldig lite, selv om vi har noen små, frittstående løsninger. Men vi ser hele tiden på hva som kommer. Det er veldig in for tiden, men vi har en del forretningsprogrammer som ikke enkelt kan legges ut i nettskyen. Utfordringene er jo å integrere det med det interne systemet. Vi må jo ha kontroll på data. Det er mest i eget hus per i dag.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi har noen Linux-servere, men det er en veldig liten del av totalen. Det gjelder intern overvåkning og den slags. Vi bruker Big Brother til det - det er gammelt men fungerer svært bra.

- Hvordan stiller du deg til Windows 8?

- Vi har begynt å se på Windows 8, og er spesielt interessert i Windows 8 på pads. Jeg håper det kan erstatte Ipad som føler vi ikke helt har helt kontroll på. Vi håper på bedre integrasjon med det eksisterende Windows-infrastrukturen.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- For min del, som er ansvarlig for drift av datasenter, så er det å sikre opptid. I tillegg er det jo å utnytte de ressursene jeg har, både personal og penger, på best mulig måte. Slik at vi får utnyttet systemene i forhold til behov.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer til Information System Operations & Infrastructure Director i selskapet.

It-sjefen

Hvem: Data Center Manager Bjørge Aguirre

Hvor: Cermaq ASA

Antall ansatte: Ca 4.000 totalt

It-avdeling: Åtte stykker i min avdeling, globalt rundt 50

It-budsjett: Ønsker ikke oppgi.

Les om:

Ukens It-sjef