Vil helst unngå økonomidirektøren

Vil helst unngå økonomidirektøren

IT-SJEFEN: Jørn Tore Bernø Larssen skulle gjerne reorganisert Orkla.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er å hele tiden tilpasse seg Orkla, som hele tiden er i endring. Må må være fleksibel nok til å kunne supportere forretningen, og tilpasse seg den posisjonen man er i.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Vi har konsolidert og laget to shared services-sentre. Det ene supporterer aluminiumsløsningene til Sapa, mens det andre supporterer blant annet Borregaard, Elkem og hovedkontoret. Vi har jobbet med dette siden 2002, og sentrene ble realisert fra 2006 til 2008. Med en Y-modell fungerer dette veldig bra.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Public Cloud ser jeg på det som et nytt steg innen outsourcing. Spesielt for IBM, som en tradisjonell outsourcingsleverandør, blir det bare neste steg i å hente ut flere synergier, og et steg videre for å produktifisere it-tjenestene mer. I Orkla har vi begynt å bruke noe av det, med blant annet spam-tjenester fra Google.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi ser på det, nå som vi skal inn i neste generasjon publiseringsmotorer. Der er det aktuelt i aller høyeste grad. Ellers bruker vi det i den grad standard programvare har elementer av det.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Det er kun én viktig oppgave: Å levere det forretningen trenger, for å være med på å videreutvikle forretningen gjennom it.

- Hvem rapporterer du til?

- CFO-en i Orkla-konsernet. For å hjelpe forretningen enda mer bør man nok organisere seg litt annerledes, og ikke rapportere til økonomidirektører som er vant til å passe på pengesekken. Det kan forhindre at det gjøres en enda bedre jobb, men så lenge man har en allright CFO å rapportere til så fungerer det bra.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Curt Grimstad i Color Line eller it-sjefen hos Bertel O. Steen.

Navn: Jørn Tore Bernø Larssen

Hvor: Orkla

Antall ansatte: 31.000 totalt, 760 på it

It-budsjett: Ønsker ikke oppgi

Les om:

Ukens It-sjef