It-sjefen mellom barken og veden

It-sjefen mellom barken og veden

LEDER: Mange it-avdelinger får til mer it med mindre ressurser.

På den ene siden må vedkommende forholde seg til forretningssidens ønsker og behov. Samtidig er det it-sjefens jobb å sikre stabil og kostnadseffektiv drift. Det er ikke alltid disse interessene lar seg forene.

Denne problemstillingen har sannsynligvis vært ekstra tydelig for mange det siste året. Finanskrisen har medført at mange it-avdelinger har fått krav om å få til mere it, men med mindre ressurser. Det er ingen liten oppgave. Likevel er det mange som får det til.

I dette nummeret omtaler vi tre av dem. Disse er Computerworlds finalister til prisen "Årets it-direktør".

Felles for dem er at de jobber nært med forretningsledelsen i sine virksomheter. Dette er en forutsetning for å lykkes. It som verktøy er et konkurranseelement, men i positivt forstand bare når det støtter opp under bedriftens kjernevirksomhet. Uten et tett samarbeid med de i bedriften som kjenner forretningsprosessene, er ikke it-sjefen i stand til å gjøre jobben sin.

Et annet kjennetegn ved årets finalister er at de har et proaktivt forhold til teknologiens betydning for selskapets drift. Det kan ofte være i it-sjefens interesse å innta en konservativ innstilling. Det gir forutsigbare driftsforhold. Det er imidlertid ikke i bedriftens eller organisasjonens interesse, som trenger akkurat de løsningene som sørger for litt høyere omsetning eller litt lavere kostnader. Helst før konkurrentene tar dem i bruk.

Du kan lese om finalistene på side 6 og 7 i denne utgaven av Computerworld. Vi tror det er motiverende lesning. Vinneren blir kåret tirsdag neste uke på et arrangement på Radisson Blu Plaza hotell i Oslo.

Les om:

Ukens Leder