Nye trender betyr nye spilleregler

Nye trender betyr nye spilleregler

LEDER: It-avdelingen står foran større omveltninger enn vanlig.

Flere utviklingstrekk i it-sektoren tyder på at it-avdelingens oppgaver er i endring. Det er i og for seg ikke noe nytt. Som en konsekvens av den raske teknologiske utviklingen i it-bransjens korte historie, har endring vært regelen, snarere enn det motsatte.

Denne gang er det likevel grunn til å tro at vi står foran større omveltninger enn vanlig.

It-avdelingens rolle

Outsourcing, offshoring, Cloud Computing og virtualisering er blant megatrendene som er i ferd med å snu våre vante oppfatninger av it på hodet. Stadig jakt på mer effektivitet og bedre inntjening driver utviklingen fremover, og sørger for at alle innovasjoner som kan levere slike faktorer brøyter seg vei - ofte på bekostning av eksisterende teknologi.

Utvikling er utvilsomt en bra ting, men representerer samtidig en utfordring knyttet til hvordan de nye mulighetene skal utnyttes. Kort sagt, hvordan skal it-avdelingen og it-sjefen forholde seg til de teknologiske omveltningene?

It-trender 2010

Disse spørsmålene er bakgrunnen for at Computerworld 16. juni inviterer landets it-folk til konferansen It-trender 2010. Vi har satt sammen en agenda vi tror dekker over de fleste teknologiske trender it-avdelingene i Norge nå må ta stilling til.

Håpet er at deltagerne etter konferansen skal være litt bedre skodd til å ta de riktige veivalgene i teknologijungelen. Denne utgaven av Computerworld er nesten i sin helhet satt av til samme formål. Over tretten sider drøfter vi hva som må stå på it-avdelingens agenda i 2010.

Hvis ikke det er nok, håper vi å se deg på Computerworld It-trender 2010.

Les om: