Politisk kjøttvekt

Politisk kjøttvekt

LEDER: Heidi Grande Røys kan miste jobben som statsråd. Vi håper hun fortsetter.

SV ble - sammen med Venstre - valgets taper. Det vil måtte få konsekvenser for regjeringens sammensetning, sannsynligvis ved at SV mister en ministerpost. Hvilken er selvsagt et tema i regjeringsforhandlingene. Det er likevel ikke urealistisk at det blir Fornyingsdepartementet, som dessverre ikke oppfattes som et av de "viktige" departementene.

Rokeringer i regjeringen er ikke uvanlig, og er et viktig redskap for statsministeren for å kunne justere politisk kurs underveis. Hvis det skulle ende med at fornyingsminister Heidi Grande Røys må finne seg nye utfordringer, er det en politisk kostnad SV må ta. Det er imidlertid ikke grunn til å tro at det vil være en fordel for fornyingsarbeidet i offentlig sektor.

LES OGSÅ:

Abelia-sjefen vil kaste Grande Røys

Grande Røys har ikke vært blant de mest profilerte statsrådene, men har satt i gang mange initiativer det er grunn til å berømme henne for. Fra it-bransjens ståsted har hun vært en god it-minister, som har forstått og tatt inn over seg at it er nøkkelen til en mer effektiv forvaltning.

Som vi tidligere har skrevet på denne plass, er det i fornyingen av offentlig sektor også et eget poeng i kontinuitet. De prosjektene som er satt i gang, være seg satsingen på fri programvare eller eID, fortjener å bli videreført uten avbrudd av nye koster, som ønsker å sette sin farge på politikken.

Det er derfor å ønske at Grande Røys får fortsette i jobben som fornyingsminister. Men om dette er forenelig med SVs politiske kjøttvekt, er altså et annet spørsmål.

LES OGSÅ:

- SV er best på it-politikk

Les om:

Ukens Leder