Ulovlig prisgaranti

Ulovlig prisgaranti

Elektrokjeden Lefdal fikk bot på 500.000 kroner.
Prisgarantien til Lefdal i strid med markedsføringsloven når kjeden ikke opplyser om at ingen konkurrenter selger varen, skriver Dagbladet.no.

Kunder som finner varer billigere hos konkurrentene til Elektrokjeden Lefdal kan komme tilbake til elektrokjeden og få tilbake 150 prosent av differansen. Lefdal kjører også prisgaranti på seg selv, slik at du får tilbake pengene om varene blir billigere hos kjeden innen 30 dager.

Forbrukerombudet mener at kjeden ikke kan reklamere med prisgaranti så lenge varen ikke finnes hos konkurrentene. I sommer ble det etter vedtaket i Markedsrådets klart at kjedens reklamekampanjer der Lefdal lokker med «150-prosent prisgaranti» eller rett og slett «Alltid billigst» strider med Markedsføringsloven.

Grunnlaget for vedtaket var at Lefdal ikke kan dokumentere at deres varer er billigst. Prisgarantien fungerer ikke når varen ikke er i salg andre steder. I vedtaket ble det bestemt at overtramp mot dette fra Lefdals side ville bli straffet med bot på en halv million.