- Ulovlig tvang, utpressing og bedrageri

- Ulovlig tvang, utpressing og bedrageri

Den amerikanske musikkbransjen har saksøkt 14.800 mulige fildelere. Nå slår en av dem tilbake.

Musikkindustrien i USA har slått knallhardt ned på fildeling siste året. Flere websider har blitt truet slik at de valgte å stenge butikken, mens hele 14.80 mennesker har blitt saksøkt for fildeling.

For en kvinne i Oregon ble det nok. Hun har gått rett i strupen på platebransjens organisasjon (RIAA) og saksøker dem med anti-mafia-loven i hånda. Andersen er en av de som er tatt for ulovlig peer-to-peer nedlasting av musikk. Ifølge RIA har hun lastet ned gangster-rap-musikk, klokka 04.24 på morningen med kodenavnet gotenkito.

Men Andersen benekter blankt alle påstander til RIAA.

"MS Andersen liker ikke "gangster rap", har aldri hørt navnet "gotenkito", er ikke våken klokke 04.24, og har aldri lastet ned musikk", skriver hun.

Eiendomskrenkelse

Ifølge Tanya Andersen er RIAA skyldig til eiendomskrenkelse. Hun baserer seg på den såkalte RICO-loven, som også er kjent som anti-mafialoven eller anti-kriminalitetsloven. Eiendomskrenkelsen gjelder det at RIAA har vært inn i pc-en hennes uten hennes samtykke.

- Plateselskapene har gitt oppdrag til sine agenter å bryte seg inn i pc-er og bli engasjert i ekstreme handlinger som ulovlig tvang, utpressing, bedrageri, andre kriminelle handlinger. Platebransjen og deres agenter fikk en økonomisk gevinst ut av disse handlinger, skriver Andersens advokater i søksmålet.

Tanya Andersen er en amerikansk dame etter alle Hollywoods regler: enslig mor i rullestol som tar opp kampen mot en stor kommersiell organisasjon som bruker styrken sin mot enkelte individer. Om hun, som i Hollywood-filmene, også vinner kampen etter en lang og dramatisk rettssak, gjenstår å se.

Les hele søksmålet her.