Ulovlige mobilvitser

Ulovlige mobilvitser

Forbruker-ombudet har fått 25 klager på en sexvitstjeneste.
Benedikte Waage opplevde frekk mobil-markedsføring. Hun ble fakturert på telefonregningen for en tjeneste hun aldri hadde bestilt. Forbruker-ombudet har fått 25 klager på samme sak, skriver Aftenposten.

- Det er lovforbud mot markedsføring over SMS og e-post, med mindre mottageren har samtykket i at reklame kan sendes. Saken er ekstra grov når den som mottar reklamen, må gjøre noe aktivt for ikke å få en tjeneste hun aldri har bestilt, sier rådgiver Frode Elton Haug hos Forbrukerombudet.

Waage fikk i oktober en tekstmelding med teksten: "Kjære kunde, T.N. har fått nytt kortnummer (...), ønsker du ikke å få flere vitser (kr 10/uke), send VITS STOPP (...)".

Waage hadde aldri vært kunde av T. N., og svarte ikke på henvendelsen. Dagen etter fikk hun en sex-vits på SMS, og da mobilregningen dumpet ned i postkassen i desember, var hun fakturert 10 kroner for den høyst uønskede vitsen.

Forbrukerombudet har mottatt 25 skiftlige klager på firmaet T. N. (Telecom Norway) for SMS-er av den type Benedikte Waage fikk. Alle er utsendt 29. oktober. En rekke av klagerne har fått tilsendt, og er fakturert for, sexvitser de ikke har bestilt. De som har sendt et avslag, har ikke fått tilsendt vitser. Uansett er markedsføringen over sms ulovlig, fastslår ombudet.