Ultimate Ears 18 Pro - lyd for de kresne

Ultimate Ears 18 Pro - lyd for de kresne

Årets Produkt 2011 (8): Øretelefonene du ikke vil miste.

PC World-redaksjonen har valgt å gi en av Årets Produkt 2011-priser til Ultimate Ears 18 Pro.

Les også: Hva er Årets Produkt?

Ultimate Ears ble i utgangspunktet startet som et slags hobbyprosjekt, med mål om å lage øretelefoner egnet til bruk på scenen. Tanken var at man kunne lage gode øretelefoner for å erstatte monitorhøyttalerne på scenekanten under konserter. Det var altså i praksis snakk om en rett-i-øret-monitor.

Fra en beskjeden start har Ultimate Ears vokst seg store, og i dag brukes deres spesialøretelefoner av rundt 75 prosent av alle de store turnerende artistene - som for eksempel Foo Fighters, Iron Maiden, Metallica og U2.

Det å kjøpe seg Ultimate Ears Custom-øretelefoner er en liten prosess, men for dem som virkelig er interessert i lyd, kan det være verdt både pengene og ventetiden. Ultimate Ears 18 Pro leverer mer og bedre lyd enn alt vi har opplevd tidligere, med et godt balansert lydbilde som har fantastisk detaljrikdom.

Med en pris på rundt 10 000 kroner er ikke dette ørepluggene for hvermansen. Det er fryktelig, fryktelig mye penger, og de alle fleste vil nok klare seg lenge med noe til en femtedel av prisen, eller en tiendedel for den saks skyld.

Men se det i sammenheng. Mange bruker langt mer på lydanlegget hjemme. Eller man bruker titusener av kroner på sykkel, ski eller golfutstyr for å drive med hobbyen sin. Er du opptatt av musikk, og du er en feinschmecker, ja da er kanskje ikke 10 000 kroner for Ultimate Ears 18 Pro riktig så ille. Men ikke mist dem!