Ultratynn fargeskjerm som kan skrives ut!

Ultratynn fargeskjerm som kan skrives ut!

Forskere i Siemens har utviklet en supertynn skjerm som koster en brøkdel av lcd-skjermene.

Bruksområdene er mange. Produsenter av matvarer, konsument-elektronikk eller andre hurtigselgende produkter som ønsker å tiltrekke seg flere par øyne til nettopp sin vare, bør ha interesse for denne teknologien.

Siemens-forskerne hevder at den ultatynne fargeskjermen kan bli skrevet ut på papir eller folie.

Teknologien kan for eksempel bli brukt til å vise informasjon om produkter eller sørge for trinnvise instruksjoner direkte på pakken ved å trykke på en liten knapp.

Spenning gir farge

De fleksible miniatyrskjermene består av et slags fargeelektrisk materiale som inneholder et mønster av elektroder. En ledende plastikkfolie tjener som den andre elektroden og det gjennomsiktige vinduet som skal vise skjermbildet.

Det fargeelektriske materialet endrer farge avhengig av styrken på den elektrisk spenningen.

For dagens testing bruker Siemens-forskerne vanlig silisiumteknologi for å kontrollere enheten, men målet er å kunne bruke en utskrivingsprosess for å produsere hele skjermen, inkludert den nødvendige kontroll-elektronikken som ledende og halvledende plast.

Utskrivbare batterier

Skjermen kan få sin energi fra utskrivbare batterier, som visstnok allerede skal være tilgjengelige, ifølge Siemens. Men fordi disse batteriene kun varer i noen få måneder, er miniskjerm-teknologien kun anvendbar for varer med en høy omsetningstakt eller korttidsbruk, ifølge Siemens.

En annen lokal energikilde kan være utskrivbare antenner som mottar signaler fra en sender plassert i hyllen, og konvertere disse signalene til elektrisitet, skriver IDGs nyhetstjeneste.

De første skjermene fra Siemens kan være tilgjengelige på markedet i 2007.