Umoe IKT sparker opptil 60 ansatte

Umoe IKT sparker opptil 60 ansatte

Mistet storavtale med BBS og taper penger.

Umoe IKT har varslet at de har 60 ansatte for mye.

De ansatte ble informert om dette på et allmøte onsdag morgen, men saken ble ikke kjent før torsdag da Digi meldte nyheten.

Om alle de 60 må gå er ennå usikkert. Det forsøkes å finne løsninger for hver enkelt ansatt.

Tapt avtale

- Det er to årsaker, forteller konsernsjef Erik Villum.

Det første skal være at enkelte områder ikke har lønt seg for selskapet. Spesielt skal dette gjelde fasttelefon til SMB-markedet, hvor mange velger trådløse løsninger. 2009 ble omtrent som 2008 for selskapet, og Villum forteller om et underskudd på rundt 50 millioner før skatt.

Den andre grunnen, som også skal være den største, er at Umoe IKT har mistet avtalen med BBS om vedlikehold og installasjon av betalingsterminaler i Norge. Avtalen har selskapet hatt i 15 år, og har vært en sikker inntektskilde. Fujitsu Siemens har nå overtatt avtalen, på grunn av lavere pris og at BBS skal ha én leverandør for hele Norden.

Den tapte avtalen berører rundt 50 personer i selskapet.

Ikke hyggelig

- Så vi har flinke folk med for lite å gjøre. Vi bruker masse penger på å oppgradere folk, og alle som vil får tilbud om å utvikle seg kompetansemessig. Dette lykkes vi ikke alltid med, dessverre, forteller Villum.

Umoe IKT gikk ut før jul og sa de trengte flere folk. Også på hjemmesidene reklameres det for mange stillinger i selskapet, under overskriften "Vil du vokse med oss?". Likevel må altså selskapet kutte.

- Vi er nødt til å ansatte på voksende områder og kutte ned på synkende. Slik er markedet. Vi forsøker selvfølgelig å flytte folk fra synkende til stigende områder, men det er ikke alltid like enkelt, sier direktøren.

- Men vi opplever at markedet bedrer seg. Vi leverte bedre enn budsjettert i januar, og det er første gang under min ledelse.

- Så det skal bli lenge til neste runde med oppsigelser?

- Det er ikke noen hyggelig prosess, så det håper vi.