Umts-åpning rundt årsskiftet

Umts-åpning rundt årsskiftet

Tidligere har Telenor sagt at de vil åpne sitt umts-nett i høst. Nå blir høst til vinter. Telenors sentrale pressetalsmann sier åpningen vil skje ved årsskiftet.
På Telenors hjemmesider heter det at umts-nettet vil bli åpnet i løpet av høsten 2004. Men i Telenor er høsten relativ lang, ettersom pressetalsmann Dag Melgaard sier til Computerworld at det spesielle 3G-nettet vil bli åpnet rundt årsskiftet.

-- Jeg har sett papirer på at det vil skje noe med den kommersielle åpningen av Telenors umts-nett i nær fremtid, sier en anonym kilde til Computerworld.

Vedkommende ønsker ikke å stå fram med fullt navn.

I Telenors rekker virker det som om det er uklarhet om lanseringsdatoen. Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, som er ansvarlig for umts-dekningen, sier til Computerworld at han ikke kjenner til når åpningen vil skje ) bortsett fra at det vil skje i høst.

-- Hva er korrekt dato for umts-lanseringen?

-- Det kan jeg ikke røpe, bortsett fra at det vil skje i fjerde kvartal, og det er vi jo nå inne i, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor.

-- Har dere lagt inn konkrete bestilling på umts-telefoner hos mobilprodusentene?

-- Vi utsatte lanseringen ettersom vi ville ha full samtrafikk mellom gsm og umts, før vi åpnet 3G-nettet. Vi satte også som krav at det skulle finnes gode umts-telefoner i markedet før vi kommersialiserer nettet. Ved lanseringsdatoen tror jeg begge disse problemene vil være løst. Det er alt jeg kan si om den saken, sier Tuman Johnsen.

Informasjonssjefen sier at det er Telenor Norge, og ikke Telenor Mobil, som skal lansere umts for telekonsernet.