Une Amundsen: -- Vis oss crm-salget, Visma

Visma-sjef Øystein Moan antyder at de tar markedsandeler i Norge med sin crm-løsning SalesOffice. Une Amundsen i SuperOffice mener det blir meningsløst å diskutere markedsandeler så lenge Visma holder salgstallene hemmelige.
I forbindelse med resultatpresentasjonen i Visma gjør konsernsjef Øystein Moan et poeng ut av at de hadde 33 prosent vekst i lisenssalget av deres crm-løsning SalesOffice. Antydningene går også mot at de nå tar andeler av crm-markedet i Norge.

Men når Computerworld ber om å få de rene salgstallene, er Moan motvillig.

Det eneste Moan er villig til å si er at omsetningen fra SalesOffice nå utgjør en "grei" del av omsetningen til programvaresalget.

SuperOffice på sin side opplever at omsetningen i Norge falt med 5,8 prosent til 16,8 millioner fra første kvartal i 2002 til tilsvarende kvartal i 2003. Men SuperOffice-sjef Amundsen synes ikke noe særlig om at Visma skryter av salgsvekst uten å gi markedet de rene salgstallene.

-- Vis oss tallene på salget av SalesOffice. Hvis ikke blir det meningsløst å argumentere om markedsandeler, er Amundsens oppfordring til Øystein Moan i Visma.

At de taper markedsandeler i Norge, avviser Amundsen kontant.

-- Vi møter ikke Visma ofte i markedet. Men når vi møter dem opplever vi at de ofte dumper prisene og leverer løsningen nærmest gratis sammen med annen programvare, sier Amundsen.

Øystein Moan synes på sin side salgstallene for SuperOffice i Norge kan tyde på at Visma tar markedsandeler. Noe av grunnen til veksten i crm-salget til Visma er ifølge Moan at flere kunder ønsker integrerte løsninger og at crm-løsningen blir solgt sammen med annen programvare. Men salg sammen med egne løsninger er ifølge Moan ikke eneste grunnen til vekst.

-- Vi opplever også god vekst når vi selger crm-løsningen alene, sier Moan til Computerworld.

Hvordan totalmarkedet for crm-løsninger i Norge utviklet seg i første kvartal er vanskelig å si noe om, annet enn at markedslederen Siebel meldte om svakere salg. Selskapet frigir imidlertid ikke informasjon om salget i Norge når de leverer kvartalstall.