Une nådde Sydpolen

Une nådde Sydpolen

Konsernsjef Une Amundsen i SuperOffice har gjennom et omfattende motivasjonsprogram snudd et kjempetap til rekordoverskudd for 2003.
Høsten 2002 bestemte gründer og konsernsjef Une Amundsen i SuperOffice at noe måtte gjøres. Tapene bare vokste og omsetningen falt.

-- De ansatte var dødsslitne og vi hadde prøvd alle triksene i boka, sier Amundsen.

En skikkelig heisatur var helt uaktuelt.

-- Det nytter ikke å ta med alle ansatte på et høyfjells-hotell, drikke seg drita fulle, og tro at når vi kommer tilbake på jobben på mandag så er vi en helt ny bedrift, sier Amundsen.

Istedet ble det igangsatt et omfattende motivasjonsprogram der han i metaforisk forstand skulle få alle ansatte til Sydpolen. Det ble satt igang et prosjekt der alle salgstall skulle brytes ned på land, distrikt og hver ansatt. Alt skulle kunne måles hver eneste dag, ja hver time via en egenutviklet nettside.

-- Det var kanskje veldig åpen og tøff måte å gjøre det på. Men det er gjort på en postitiv måte, sier Amundsen.

Vokser 16 prosent

Idag presenterte Amundsen resultatene for 2003. De viste en vekst i omsetningen på 16 prosent til 198,7 millioner kroner. Underskuddet fra 2002 på 26 millioner er snudd til et overskudd på 32,5 millioner.

-- Det har vært et helt spesielt år. Vi hadde aldri klart dette uten vår Sydpol-ekspedisjon, sier Amundsen.

Hele prosjektet er nå kommet i bokform ført i pennen av tidligere Nettavisen-redaktør Odd Harald Haugen. Boken har de kalt "Sta jævler".

-- Vi lurte først på om vi skulle lage en tv-serie. Men vi fant ut at det ville bli veldig slitsomt med alle kameraene svirrende rundt oss til envhver tid, sier Amundsen.

Men den tiden og pengene de har investert i motivasjonsprogrammet og tilhørende it-løsninger, skal nå selges videre.

-- Vi jobber med å produktifisere denne løsningen. Det er jo helt sikkert et enormt marked for et slikt produkt.

Saktere nå

Nå kan imidlertid Amundsen fortelle at det ikke er samme fart i årets første kvartal som det de opplevde i slutten av 2003.

-- Fjerde kvartal var eksepsjonelt bra. Vi kan ikke forvente et like bra første kvartal i år. Men det er en trend nå at vi jobber med mye større prosjekter enn tidligere. Da tar det noe tid før dette materialiserer seg, sier han.

Samtidig inviterer Amundsen sine ansatt med på en ny "reise".

-- Nå skal vi til Egypt. Vi begynner som slaver og skal krysse Nilen og bygge pyramider, sier Amundsen om sitt nye prosjekt.