Unge handler mest julegaver på nett

Unge handler mest julegaver på nett

En av fire nordmenn vil handle julegavene på nett i år. Det går mest i film og bøker.

NTB melder at årets store julehandelundersøkelse, som TNS Gallup har gjennomført på vegne av Nets Norge, viser at omtrent en av fire vil kjøpe julegavene på nett.

- Julehandelen på nettet domineres av de yngste, sier Sigbjørn Larsen, informasjonssjef i Nets Norge.

Antall mennesker som handler julegavene sine på nettet har vært stabilt de siste fire årene, og samtidig er det færre som oppgir at de ikke har planer om å handle julegaver på nett i det hele tatt.

De yngste handler mest på nett

Mens 39 prosent mellom 15 og 29 år oppgir at de kommer til å handle noen av julegavene på nett, er det kun 10 prosent over 60 år som planlegger å gjøre det samme.

Av nettshopperne er 29 prosent menn, og 23 prosent kvinner. Det er ingen tydelig forskjell geografisk.

Det som kjøpes på nett er i hovedsak film og bøker, men leker, spill, musikk og datautstyr er heller ikke ukjent.

Julestria er i full gang

Undersøkelsen viser også at 22 prosent startet julehandelen allerede i oktober, og at november ligger an til å bli den mest travle måneden for netthandelen.

56 prosent av de spurte sier de kommer til å handle i november.

- De som handler på internett starter julehandelen tidligere enn de som foretrekker tradisjonell handel. 8 av 10 av de som handler julegaver på nett starter julehandelen i oktober eller november, sier Larsen.

Han tror årsaken til at folk begynner handelen såpass tidlig er at man enten kjøper gaver fra utlandet eller at man ønsker å være sikker på at gaven kommer frem i tide til å havne under treet på juleaften.