Avaya skalerer opp

Avaya skalerer opp

For å imøtekomme kravene om mer båndbredde til en kosteffektiv pris har Avaya utvidet sin meny for de store bedriftene.

Selskapets toppsjef Kevin Kennedy kan fortelle at tiden da én størrelse passer alle innen nettverksløsninger nå er over. Han sikter da til at Avaya nå tar mål av seg å lede den aktuelle industrien til «Fit for Purpose» data og SIP-baserte kommunikasjonsteknologier.

Dette går ut på å levere unike kommunikasjonsapplikasjoner. Og det skal gjøres både bedre og rimeligere enn konkurrentene. Ifølge Avaya er de tradisjonelle systemene for komplekse og ineffektive der de utfører en myriade av funksjoner som bedriftene ikke trenger eller ikke bruker.

Arkitekturen som nå tilbys fra Avaya er utviklet til å levere i henhold til det man investerer i.

Selskapet benyttet Interop-konferansen til å vise frem fire nye løsninger som alle integrerer nettverkselementer som tidligere var atskilt. Meningen er at dette skal øke påliteligheten, effektiviteten og skalerbarheten.

Avaya Ethernet Routing Switch 8800 er lansert for å hjelpe store datasentere med å øke kapasiteten slik at det skal bli enklere å innføre unified communications, virtualisering og trådløse løsninger.

Den er etterfølgeren til ERS 8600-linjen av Ethernet-svitsjer myntet på nettverkskjerner. 8800-modellene har fått en ny svitsje-fabric, en ny trespors kabinettkonfigurasjon for mindre nettverk samt en såkalt non-blocking 11 spors utgave. Svitsjen har også en «split plane»-arkitektur for å integrere kablede og trådløse nettverk.

Strømbruken er redusert med 33 prosent i forhold til 8600-modellene og minnekapasiteten er økt med 150 prosent for å støtte virtuelle maskiner i et datasenter. En klynge av kjernesvitsjer vil kunne støtte opptil 200 10 Gbps Ethernet-porter.

8100 IEEE 802.11n WLAN-controller har fått ny funksjonalitet og kan nå utføre kontroll og videresending for opptil 512 aksesspunkter.

Advanced Gateway 2330 er myntet på avdelingskontor og er en SIP-gateway som byr på ruting, VPN og brannmurfunksjonalitet. Denne skal kunne konkurrere mot Ciscos Integrated Services Routers og Junipers SSG-gatewayer. Avaya fremholder IP-telefoni og unified communications som de viktigste elementene her.

Selskapet har ellers skrevet om alle applikasjonene i sitt Unified Communications Manager-system for å få på plass blant annet single sign-on og funksjonalitet for oppdagelse (discovery). Ved å høyreklikke på en applikasjon i UCM-topologikartet vil man nå få opp aktuelle statistikker.

Unified Communications