Cisco klargjør for video

Cisco klargjør for video

En ny serie tjenesterutere skal gjøre det enklere for kundene å håndtere multimedia i nettverkene.

Cisco lanserte nylig neste generasjon av sin Integrated Services Router-portefølje, ISR G2. Porteføljen er ment å gjøre det enklere for store bedrifter og tjenestetilbydere å skalere leveransen av behovsstyrte tjenester som video og samarbeidsapplikasjoner i bedriftens nettverk.

ISR G2 er del av Ciscos Borderless Networks-arkitektur som omfatter selskapets trådløs- og sikkerhetsteknologi, svitsjer og rutere. Slike grenseløse nettverk gjør det ifølge Cisco enklere for it-avdelingen å administrere, skalere og sikre nettverkene og samtidig legge opp til tettere samspill mellom brukere, enheter, applikasjoner og forretningsprosesser.

Den nye porteføljen er basert på selskapets ruterteknologi og gir ifølge Cisco inntil fem ganger så høy ytelse som forgjengeren Cisco ISR fra 2004. Cisco forventer at nærmere åtte av ti bedrifter vil bruke video i 2012, og tanken er at ISR G2 skal stå sentralt i denne utviklingen. Samtidig er meningen at ISR G2 skal gjøre det mulig for bedriftene å rulle ut tjenester til for eksempel avdelingskontorer på en mer dynamisk og kostnadseffektiv måte. Ciscos Borderless Networks-arkitektur benytter seg selskapets Energywise-teknologi for å håndtere strømforbruk og relaterte kostnader. Med ISR G2 utvides denne støtten til avdelingskontorene gjennom en ny serie integrerte Energywise-svitsjmoduler.

Tre nye tjenesterutere

Ciscos ISR G2-portefølje består av en rekke rutere laget med tanke på sikker og kostnadseffektiv leveranse av inntil flere samtidige tjenester og applikasjoner, som mobilitet, brukertilpassede applikasjoner, samarbeidsapplikasjoner og multimediatjenester som videokonferanser og digitale skiltløsninger.

Cisco 3900 er flaggskipet i den nye porteføljen, og en oppetid, ytelse og skalerbarhet til totale eierkostnader som ifølge selskapet ikke kan sammenliknes med tilbudene fra andre produsenter. Mellommodellen Cisco 2900 leverer sikkerhet, unified communications, video, trådløs kommunikasjon og applikasjonstjenester, mens Cisco 1900 er en kompakt, modulær skrivebordsruter som støtter 802.11n, sikkerhetsfunksjoner, svitsjing og trådløs kommunikasjon.

- Den nye ISR G2-serien gjør det enklere for kundene å dra nytte av teknologiske og forretningsmessige trender som video, samarbeid, virtualisering og mobilitet. Nettverket er kjernevirksomheten vår, og det er like strategisk viktig og livsnødvendig for oss som det er for kundene vi jobber med, sier Brett Galloway, direktør for Ciscos Wireless, Security and Routing Technology Group i en pressemelding.

Nytt operativsystem

ISR G2-porteføljen leveres med versjon 15.0(1)M av Ciscos IOS. Blant nyhetene i den siste versjonen av Ciscos operativsystem er økt sikkerhet, og bedre støtte for tale, administrasjon og ip-tjenester. For å legge ytterligere til rette for samarbeids- og multimediatjenester i bedriftenes nettverk har Cisco også lansert Enterprise Medianet Foundation Architecture, en måte å bygge opp nettverket på slik at det vil være spesielt godt egnet for høydefinisjonsvideo og annen media.

Cisco har også lansert ASR 1002-F, en ny plattform for sin Aggregation Services Router. ASR 1002-F leverer wan-aggregering og fungerer som kantsvitsj for det Cisco kaller grenseløse nettverksløsninger og er en ferdigkonfigurert versjon av selskapets ASR 1000-serie.