Cisco selger mye mindre

Cisco selger mye mindre

Cisco sliter, og forventer en beintøft 2009. Men den norske avdelingen fortsetter veksten.

- Sett i lys av den økonomiske utviklingen er vi svært tilfredse med veksten i Norge. Vi opplever vekst i alle markeder, med unntak av store og eksportrettede virksomheter, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, i en pressemelding.

De legger frem det de selv kaller "solide tall" fra deres andre kvartal av finansåret 2009. De norske avdelingen skal ha hatt en vekst på åtte prosent sammenlignet med samme kvartal i finansåret 2008.

- Alle våre teknologiområder viser fin fremgang. Spesielt ser vi en sterk omsetningsøkning innen løsninger for virtualisering av datasentrene, og etterspørselen etter våre nye Nexus datasentersvitsjer og MDS lagringssvitsjer har nærmest eksplodert, sier Myrland.

Unified communication skal også ha hatt en stor oppsving i siste kvartal.

LES OGSÅ: Cisco takker forhandlerne

På verdensbasis melder Cisco om en omsetning på 9,1 milliarder dollar, mot 9,8 milliarder dollar i samme periode i fjor. Driftsresultatet har falt med hele 500 millioner dollar i andre kvartal 2009.

Administrerende direktør John Chambers er forberedt på at 2009 blir et tøft år med omsetningssvikt.

- Cisco har vist finansiell styrke i en periode med store økonomiske utfordringer. Samtidig skal vi gradvis redusere våre driftskostnader og vi skal bygge enda sterkere relasjoner til kundene våre for å sikre Ciscos posisjon som markedsleder, sier han i en pressemelding.

Cisco Systems

Tall i milliarder dollar

Q2 2009

Q2 2008

Omsetning

9,1

9,8

Driftsresultat

1,9

2,4

Unified Communications