HD-lyd fra Polycom

HD-lyd fra Polycom

Polycom lanserer telefoner med og uten video med HD-lyd.

Polycom lanserer en ny avansert videotelefon for enhetlig kommunikasjon (UC) og to nye, enklere stasjonære taletelefoner, alle med HD-lyd.

HD-lyd i telefonisammenheng betyr at det er mulig å oppfatte lyder i frekvensområdet fra 50 til 7000 Hz. Tradisjonelle telefoni har dette ligget mellom 300 og 3400 Hz. Det vil gi et bedre lydbilde hvor flere nyanser i samtalen fanges opp. Typisk er å ikke kunne høre forskjell på 's' og 'f'.

Med VVX 1500 D lanserer Polycom markedets første telefon som støtter både SIP og H.323 som er standard oppringningsmetode for videokonferanse.

- Frem til i dag har vi bare hatt telefoner med SIP-støtte som krever en telefonsentral, noe H.323 ikke krever. Folk som ikke har IP-telefonsentral kan dermed bruke denne telefonen, sier Norden-sjef Flemming Graversen i Polycom i en pressemelding.

For de store

Det API-baserte konferansesystemet kombinerer HD tale (VOiP), sanntids nettbruk og integrering mot virksomhetenes forretningssystemer.

Systemet er utviklet for større organisasjoner som har rullet ut H.323 videoløsninger, og som planlegger å migrere sine video- og telekommunikasjonssystemer til én plattform for enhetlig kommunikasjon (Unified Communication eller UC).

Videotelefonsystemet kan både brukes mellom to parter og mellom flere aktører. Polycoms VVX 1500 D har en veiledende pris på 922 Euro (eks. MVA), og er tilgjengelig via Polycoms sertifiserte videopartnere.

Også for de små

Samtidig lanserer Polycom to nye rene talebaserte telefoner, Polycom SoundPoint IP 335 og Polycom CX300

SoundPoint IP 335 er en rimelig HD-telefon egnet for alle typer virksomheter, og gjør dermed HD-teknologi tilgjengelig også for de som velger en rimeligere løsning.

CX300 er Polycoms nyeste produkt i CX-serien. Telefonen er spesialdesignet for Microsoft Office Communications Server 2007 R2. Polycom er eneste produsent som tilbyr en komplett portefølje av Microsofts løsninger for enhetlig kommunikasjon (UC).

SoundPoint IP 335 har en veiledende pris på 153 Euro, mens CX300 tilsvarende koster 130 Euro (begge priser eks MVA). Telefonene selger hos alle Polycom-partnere.