Konkurrenter frykter ikke Telenor

Konkurrenter frykter ikke Telenor

Network Norway og Netcom skjelver ikke i buksene etter telenors "åpning av mobilnettet".

Denne uken ”åpnet” Telenor mobilnettet sitt for tredjeparter, i en større løsning for samordnet kommunikasjon der både fastnett og mobilnett spiller inn.

Innen 2013 skal de ha 80 prosent markedsandeler fra bedriftsmarkedet, ifølge ambisjonene.

Men Netcom lar seg ikke bekymre over Telenors siste stunt.

- Vi har sett på en tilsvarende løsning i lengre tid, og har dialog med flere tredjeparter. Så dette er noe Netcom absolutt er på toppen av, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus, til Computerworld.

Under konstruksjon

- Telenor sier de ikke frykter aktører som Netcom fordi Netcom ikke har fastnett, hva tenker du om det?

- Jeg kjenner ikke detaljene i hva vi skal komme med, men vi kommer med en tilvarende løsning og vil gi mer informasjon når tiden er inne.

- Hvilket tidsperspektiv snakker vi?

- Jeg kjenner ikke tidslinjen, men løsningen er under bearbeidelse.

- Allerede på plass

Network Norway hevder de allerede har tilsvarende funksjonalitet som Telenor lanserte i går på plass.

- Det ligner veldig mye på det vi kaller Mobil Bedrift hos oss, som også er åpnet for API-integrasjon. Jeg skal ikke kalle løsningen deres blåkopi, men den ligner veldig på løsningen vi har lansert. Foreløpig mangler den en del funksjoner som vi har, men det ser ut til at de skal få det, sier Tom Guldberg, direktør for samfunnskontakt i Network Norway.

Han synes det er flott at Telenor lanserer dette.

- Vi ser det som en kjempebekreftelse på at vi har gjort noe riktig. Vi skal ikke ønske dem velkommen etter, men det er flott av de satser. Det er fantastisk for konkurransen, sier Guldberg.

- Det eneste jeg kan love er at vi alltid skal ligge litt foran. Vi har allerede kastet hansken, de har svart, og nå skal vi holde trykket oppe.

Unified Communications