Lotus Sametime integrerer videokonferanse

Lotus Sametime integrerer videokonferanse

Med Sametime 8.5.1 er det en smal sak å integrere mot Polycoms konferanseløsninger.

Ettersom Sametime nå baserer seg på standarder er det ifølge Polycom enkelt å for eksempel levere HD-video over denne samhandlingsplattformen.

Integrasjonen omfatter alle typer videokonferanseløsninger - fra store videokonferanserom til bærbare datamaskiner. IBMs Sametime-brukere kan bruke Polycoms tale- og videoløsninger i hele kontaktuniverset.

Det hele dreier seg om et lite programvaretillegg som installeres på servere. Dermed er det ikke ekstraarbeid med nye klienter, og man støtter de samme operativsystemene som tidligere.

- Man slipper altså store endringer, men fordrer at man har Sametime installert for å for eksempel starte et videomøte, sier Morten Meier, IBMs Country Manager, WebSphere Portal & Lotus Collaboration Software til Nettverk & Kommunikasjon. Man kan enkelt planlegge videomøter via den ordinære Notes-kalenderen, og her kommer kun en liten sjekkboks til syne: videomøte. Vil man ha flere kontakter inn i videomøtet, så man enkelt velge eller dra disse inn i videomøtet.

Ifølge Polycoms Christer Ekqvist slipper man å tenke på hvor motparten befinner seg. Man når vedkommende ut i fra hvor kontakten har definert kommunikasjonen skal opprettes. Det er videre mulig å benytte seg av geografisk lokasjonstjeneste som defineres en gang for hvert sted man er. Neste gang settes det automatisk opp at man for eksempel bruker kamera og mikrofon fra den bærbare pc-en når man befinner seg på hjemmekontoret.

Det er H.264 og full HD for både bilde og lyd som benyttes. Og man kan i innboksen se status på kontaktene før man eventuelt starter en konferanse herfra. – Man skal aldri være mer enn to klikk unna å starte et møte, sende e-post eller utføre andre kommunikasjonsoppgaver, sier Meier.

- Alt som kan kobles til vår MCU kan benyttes. Dermed kan også konkurrentenes videoendepunkter benyttes, sier Ekqvist.

Unified Communications