Nå kommer Google-bølgen

Nå kommer Google-bølgen

Hundre tusen utvalgte får teste nye Google Wave i dag.

I 1981 kom filmen The Wave, der budskapet «Strength through discipline! Strength through community! Strength through action!» spilte en viktig rolle. I dag blir det action for tjenesten Google Wave, som man på sett og vis også kan koble til community.

100.000 brukere og utviklere skal få teste det nye sosiale verktøyet for samordnet kommunikasjon og samhandling.

Tjenesten tar epost, chatting, blogging, wiki-er, multimedia, dokumentdeling og planlegging og smelter det sammen i ett samarbeidsverktøy. Mange av disse tjenestene har Google fra før, med for eksempel Gmail, Youtube, Google Docs og så videre.

- Dette er begynnelsen

De heldige utvalgte til den foreløpig lukkede tjenesten vil motta en epost i løpet av dagen, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Wave skal tilby epost, bildehåndtering, chat, dokumenthåndtering og sosiale nettverk under samme fane.

- Dette er bare begynnelsen. Går alt som det skal kommer vi snart til å invitere flere personer til å bli med, skriver Google på sin blogg.

Chrome Frame

Wave skal fungere i de fleste nettlesere, men Googles utviklere har hatt litt urfordringer med å få det hele til å fungere smertefritt i Internet Explorer, som ikke har ninjaraske javascript og dessuten ikke støtter HTML 5. Det er angivelig dette som er årsaken til at Google nylig lanserte Chrome Frame, som har skapt stor debatt.

Her er en 80 minutters presentasjon av tjenesten Google Wave for de som vil vite mer.

Unified Communications