Office 2010 lanseres i dag

Office 2010 lanseres i dag

Den nye kontorpakken gir Microsoft-sjef Hege Skryseth en travel dag.

Det er verdenspremiere i dag for Office 2010, Microsofts nyeste kontorpakke. Den byr blant annet på forbedrede programfunksjoner og nettbaserte Office-programmer av litt lettere karakter som du kan bruke på farten.

Også Sharepoint 2010, Visio 2010 og Project avdukes for bedriftsmarkedet i dag, formelt først klokken 17.

En som har vært mye på farten allerede før den tid, er Microsoft-sjef Hege Skryseth.

- Det har vært en travel dag, sier hun til Computerworld under et lanseringsarrangement i regi av EDB.

- Jeg var på et lanseringsarrangement hos en annen partner tidligere på morgenen. Jeg kjører elbil, og fant ikke lader, så jeg måtte rett og slett legge en ledning ut av et vindu for å få nok strøm, sier Skryseth om denne travle onsdagen.

- Gir tiden tilbake

Men når det gjelder den mer digitale tidsskvisen, mener Skryseth Office 2010 og de relaterte programpakkene er svaret.

- Det er en spesiell lansering. Vi gir tiden tilbake til brukerne med Office 2010, Sharepoint 2010, Project 2010 og Visio 2010, sier hun, og peker på at samordnet kommunikasjon vil ha en solid plass i løsningen – og at søk skal bli en lek nå som løsningen fra norske Fast Serach & Transfer ligger i Sharepoint.

Det er mye som tyder på at pakken kan bli populær også her til lands.

- Vi hadde en sniklansering for partnere forrige torsdag, og der dukket det opp hele 900 personer, sier Skryseth.

Allerede fremskaffbar

Microsoft kan ifølge Computerworlds nyhetstjeneste meddele at bedriftskundene har hatt mulighet til å hente pakken fra 27. april, dersom de har tilgang til Volume Licencing Service Center. Volumkunder uten Microsofts Software Assurance kunne hente den fra Microsofts partnere fra 1. mai, har Microsoft skrevet i en blogg.

- Lanseringsdatoen for bedriftsmarkedet er den samme i Norge som i USA, sier Espen Pettersen i Microsoft Norge.

I juni vil pakken nå detaljhandlene i USA, og de som ikke klarer å vente kan forhåndsbestille fra Microsofts egen nettbutikk. Microsoft har riktignok ikke gitt ut noe tidsskjema for de internasjonale versjonene, men det er rimelig å anta at de vil følge like etter.

- For detaljhandlene i Norge er det mest nøyaktige jeg kan si at den vil bli tilgjengelig nærmere sommeren, eller til sommeren, sier Pettersen.

Les om:

Unified Communications