Også Cisco med brett

Også Cisco med brett

For ti år siden kalte vi dem «surfefjøler», nå er «nettbrett» blitt betegnelsen på pekeskjermer som kommuniserer på internett.

Apple kastet seg på med iPad og har geniforklart seg selv, men iPad-salget går strykende. Sannsynligvis fordi over ti år med utvikling har gjort skjermene bedre, prosessorene raskere, kommunikasjonsmulighetene flere og ikke minst, brukerne mer forberedt på denne måten å bruke datamaskiner på: Pek på skjermen med fingeren og få svar.

Nå har også Cisco lansert sitt eget nettbrett. Det er i første rekke innrettet på å fungere som en kommunikasjonsenhet i Ciscos samarbeidsløsninger, som HD videoterminal og virtuell «desktop». Cisco har valgt å kalle den Cius, som er et slags ordspill på «see us».

Enheten er basert på Intel Atom prosessor, og benytter Googles Android operativsystem. Vekten er litt over halvkiloen, og da får du en syvtommer skjerm med SuperVGA-oppløsning, 720p HD videokamera og alle WiFi-standardene inkludert 802.11n, pluss Bluetooth og Micro-USB. I første omgang er Cius-enhetene utstyrt med mobiltilgang via WCDMA (såkalt 3G), og vil få LTE (såkalt 4G) senere.

Cius-enhetene er planlagt tilgjengelige fra første kvartal 2011. Priser og betingelser er ikke antydet.

Unified Communications