Polycom allierer seg

Polycom allierer seg

Siden nyttår har Polycom inngått partnerskap med Siemens, Juniper, Avaya, Microsoft, IBM og til og med Cisco.

Med fare for at HP og en del andre som driver med videokonferanser og telepresence blir fornærmet, går det an å si at mye i dette markedet har dreid seg om Tandberg og Polycom.

Når så Tandberg blir kjøpt av Cisco, som har lagt ned ikke rent lite av investering og utvikling i konferanse- og samarbeidsløsninger, hva skal så Polycom gjøre? Bli overkjørt av nettverksgiganten til tross for at de har gode videoløsninger?

Nei, i stedet stresser Polycom at de er åpne og ikke lukker kundene inne i proprietære løsninger. Det gjør ikke nødvendigvis konkurrentene heller, men når Cisco spiser Tandberg er det ikke så mange igjen å være uvenner med.

Sammen med Juniper har Polycom lansert første steg i en løsning for applikasjonsbevisste nettverk som lar videokonferanser i HD gå smertefritt uten spesielle innstillinger. Eller det kommer i løpet av året.

Polycom og Juniper vil sammen utvikle infrastruktur for tjenestetilbydere og teleoperatører hvor trafikken prioriteres og gis nok båndbredde av seg selv. Senere vil de utvikle utstyr og tjenester for bedriftsmarkedet.

Ut fra alle pressemeldingene som er sendt ut i denne sakens anledning, er det liten tvil om at partnerskapet Juniper/Polycom vil markere at de skal matche Cisco med Tandberg, og eventuelle andre utfordrere.

Men det er fremkommet lite om hvordan de vil hevde seg rent teknologisk ut over at Polycom har gode løsninger for HD-video og Juniper er langt fremme med sitt JunOS-operativsystem og sin egenproduserte maskinvare for infrastruktur.

Kort og greit er budskapet fra Polycom og Juniper at de begge vil være med og kjempe om et marked for videokonferanser og samarbeidsløsninger med høykvalitets video som er ventet å vokse voldsomt i årene som kommer.

Unified Communications