- Sharepoint en sikkerhetstrussel

- Sharepoint en sikkerhetstrussel

Ny undersøkelse viser at bedrifter ikke er flinke nok med sikker Sharepoint-bruk.

Unified communication er i skuddet, og stadig flere bruker Microsoft Sharepoint. Men med alt av kommunikasjonsverktøy følger det sikkerhetstrusler med på kjøpet.

Osterman Research har på oppdrag fra Trend Micro gjennomført en undersøkelse blant 269 it-sjefer i Nord-Amerika, Frankrike, Tyskland, Sverige og Storbritannia.

60 prosent av de spurte oppgir å ha tatt innført ekstra sikkerhet i forbinnelse med Sharepoint. Hele 40 prosent sier at de ikke har gjort noe ekstra, og kvalifiseres av Trend Micro som ubeskyttede.

LES OGSÅ: Lotussfæren åpnes

Sikkerhetsselskapet, som selv lager beskyttelse for Sharepoint-brukere, mener ikke overraskende at standard sikkerhetssystemer ikke er tilstrekkelig for å beskytte seg mot Sharepoint-trusler.

- Sharepoint er veldig aktuell i tiden, ettersom bedrifter mer enn noensinne kommuniserer og deler informasjon i sanntid, også med eksterne parter, sier Norgessjef Thomas Ludvik Næss i Trend Micro i en pressemelding.

Det er spesielt disse eksterne partnerne som kan skape problemer for Sharepoint-brukerne. Og at eksterne brukere slippes inn i Sharepoint-varmen er det ifølge undersøkelsen ingen tvil om.

LES OGSÅ: Slik senker du programkostnadene

Selv om mange bedrifter har tatt sine forhåndsregler, er det ikke dermed sagt at partnerne har gjort det samme. Dermed kan informasjonen som sendes fra de sikre bedriftene havne hos usikre bedrifter, og datatap er utenfor avsenderens kontroll.

72 prosent av Sharepoint-brukerne svarer at bedriftsfølsom informasjon er det viktigste å beskytte, i motsetning til skadelig kode.

- Et angrep eller informasjonstap kan ha spesielt stor effekt på nettopp denne type plattform, og da står både bedriftens verdier, relasjoner og omdømme på spill, mener Næss.

LES OGSÅ: Forventer fleksibelt it-år

Les om:

Unified Communications