Tre av fire negative til videokonferanse

Tre av fire negative til videokonferanse

Nordmenn er flinke, mener Tandberg, men fortsatt skeptiske.

Ipsos Mori har på oppdrag fra Tandberg sjekket bruken av moderne kommunikasjonsmidler i bedriftsmarkedet.

Konklusjonen er blant annet at nordmenn slår sine svenske og danske naboer ned i støvlene.

Færre møter

Vi bruker mest epost, chat, sms, sosiale medier, ip-telefoni, videokonferanse og web-konferanse i Skandinavia.

Dermed scorer vi også lavest på bruken av fysiske møter.

Men samtidig som bedriftene er flinkere enn sine naboer, er de langt fra så flinke som privatpersoner.

Epost og sms

- Nordmenn er verdensledende i bruk av sosiale medier, direktemeldinger og sms i privat sammenheng, men det er en betydelig lavere andel som benytter disse verktøyene profesjonelt, sier direktør Odd Johnny Winge i TelePresence Technoloy Group i Cisco, som Tandberg nå er en del av, i en pressemelding.

- I dag er det epost og sms som er de mest utbredte digitale kommunikasjonsverktøyene i norsk arbeidsliv. Men det er gledelig å se at stadig flere også tar i bruk alt fra de enkleste versjonene til mer avanserte løsninger for videokonferanse. Vi forventer at denne trenden forsterker seg i årene som kommer.

Få vil bruke

Ifølge undersøkelsen sparer tre av ti videkonferanse-brukere et dagsverk hver uke på bruken. Og mange liker miljøaspektet.

Blant ikke-brukerne ser tre av ti intet potensial for å spare tid. Og bare én av fire kunne tenke seg å ta i bruk videokonferanse om det hadde vært tilgjengelig på arbeidsplassen. Tre av fire ville med andre ord takket nei. Tandberg ser på dette som gode tall.

- Det er gledelig å se at mange som ikke bruker videokonferanse i dag har en positiv holdning og ser mulighetene for å spare tid og penger, er Winges kommenterer til funnet.

Unified Communications