Universell UC-klient

Universell UC-klient

Cisco har nylig lansert en klient for Unified Communication (UC) som skal tilby et ensartet grensesnitt for Windows, Mac, nettbrett og smartmobiler.

Med et navn som ikke akkurat bringer gleden fram i tilårskomne nettverksmennesker – Cisco Jabber – lanserte Cisco sitt nye klientprogram for UC på messen Enterprise Connect 2011 i Orlando i begynnelsen av mars. Klienten skal bidra til en høyere grad av samhandling ved å tilby et ensartet grensesnitt på en rekke plattformer. Ifølge Cisco er klienten tilgjengelig eller under utvikling for Windows, iPhone, iPad, Android, Blackberry og Nokia. Mac-utgaven skal bli tilgjengelig til sommeren.

Funksjonaliteten som klienten dekker, omfatter: Tilgjengelighet (presence), direktemeldinger/IM, taletelefoni, videotelefoni, talemeldinger, konferanser og skjermdeling. På denne måten skal Cisco Jabber bistå med å finne kollegene dine, og vise hvilket medium de er tilgjengelige på og hvilket som er foretrukket for å ta kontakt akkurat nå.

Cisco Jabber er ferdig integrert mot videoenheter som Cisco Unified IP Phone, Cisco WebEx og Cisco TelePresence, i tillegg til å støtte en hel rekke protokoller og standarder som XMPP, H.264 med HD-støtte og de fleste standarder på enhetens datakommunikasjonsgrensesnitt. Med denne klienten mener Cisco å understøtte dagens trend der brukerne krever valgfrihet når det kommer til hvilken type aksessenhet de ønsker å bruke.

Unified Communications