Unisys vil kvitte seg med flere tusen ansatte

Unisys vil kvitte seg med flere tusen ansatte

I Norge har Unisys 50 ansatte. Informasjonssjef Baard Ringen (bildet) tror ikke kuttene vil ramme det lokale kontoret.

Den gamle bransjegiganten Unisys har hatt nok et dårlig kvartal, nå kommer øksa. Selskapet rapporterer om et tap på 54,3 millioner dollar i tredje kvartal. Omsetningen falt med fire prosent, til 1,39 milliarder dollar i kvartalet.

Toppsjef Joseph W. McGrath sier i en pressemelding at han er skuffet over resultatene og at det nå tas grep for å få reposisjonert selskapet.

Selskapet vil fokusere på områder med høy vekst som outsourcing, open source/Linux, Microsoft-løsninger samt sikkerhet - alt levert via en vertikal industrifokus. Det som ikke faller inn under disse områdene skal selskapet kvitte seg med.

I tillegg skal kostnadene ned. Selskapet planlegger å kutte 10 prosent av den nåværende staben i løpet av 2006. Unisys har totalt 37.000 ansatte. Det betyr at 3.700 personer skal ut av selskapet som en følge av restruktureringen.

Stort sett outsourcing

- Frykter dere at dere vil bli omfattet av nedskjæringene?

- Nei, vi har gjennomført så mye at vi tror ikke det, men man vet aldri, sier informasjonssjef Baard Ringen i Unisys Norge.

Han kan ikke kommentere hvordan det nye fokuset til selskapet eventuelt vil påvirke strukturen i Norge.

- I Norge driver vi stort sett med outsourcing, og vi er ganske små. Norge går bedre og vi jobber stort sett på nordisk basis, sier han.

Ringen sier videre at han man ikke har fått noen indikasjoner på at det nye fokuset med trykk på vekstområder vil medføre at Unisys trekker seg ut av små regioner som Norge og Norden.