Unngå helsetrøbbel med nytt pc-bord

Unngå helsetrøbbel med nytt pc-bord

Sitter du vondt når du jobber med bærbar pc? Nå har en vestlandsbedrift konstruert et nytt spesialbord, slik at bordplaten med pc-en kommer så nær deg at du slipper å lene deg fremover.

Det nye bordet skal være bra for å tegne og skrive samt gjøre lekser i godstolen, i bilen og i hagestolen.  

 

Full glede av den bærbare pc-en får du når du har spesialbordet Relax. Det at sittestillingen blir naturlig med god støtte i ryggen gjør at man kan slappe av når man bruker datamaskinen.

 

"En del pc-aktiviteter som før foregikk på et datarom eller ved et spisebord kan nå foregå i stuen sammen med andre som for eksempel ser på tv", skriver Per Otto Linnestad i en epost til Computerworld.

 

Han leder AS Kontorkunnskap – eller KK88- som er en av de eldste IBM-forhandlerne i Norge.

 

Unngå varm pc i fanget

 

Det spesielle med det nye bordet skal være å unngå å ha en varm pc på fanget. Du skal dessuten kunne ta med deg bordet med seg ut på en altan, terrasse, i hagen, i båten eller bilen fordi det er så lite og lett.

 

Ved å stille inn høyde og vinkel på bordplaten skal du kunne oppnå en riktig sittestilling med vannrette underarmer og avslappet skulderområde og overarmer. Føttene hviler flatt på underlaget og bruken av datamaskinen blir ergonomisk og mindre belastende.

 

Bordet er lite og lett og kan slåes helt sammen og settes bort når man ikke bruker det, opplyser Linnestad.