UPC håper på Norge

Hvis Norge slår sin motstander i omspillet og kommer seg til fotball-VM i Tyskland, vil UPC Norge vurdere HDTV.

UPC i Nederland har inngått en avtale med Philips om levering av digitale dekodere til HDTV. Satsingen vil gi nederlenderne mulighet å se verdens viktigste sportsturnering neste år i Tyskland i høyoppløste tv-bilder.

- I Nederland har man en stor kundemasse. Med 2,3 millioner kunder i landet kan UPC tilbyr mye bra. I Norge ser vi på mulighetene, men vi har ikke nådd en kritisk masse enda, sier Morten Larssen, markedssjef for tv i UPC Norge, til Computerworld.no.

I Norge har selskapet 365.000 kunder, men bare 165.000 av dem har tilgang til et nettverk som kan takle HDTV.

- Vi er en del av Europas største kabelselskap, men det er mange investeringer som må til før dette fungerer. Det viktigste er at vi får innhold, ellers er HDTV-satsing meningsløst, sier Larssen.

Ikke nok

Norsk deltakelse i fotball-VM-fotaball kunne vært en god drager og Larsen utelukker ikke at UPC-kundene vil få HDTV hvis Norge kvalifiserer seg.

- Det vil hjelpe godt hvis Norge reiser ned til Tyskland, men det er ikke nok. Vi trenger mer innhold og ser på løsninger fra andre kanaler. I USA og Japan er HDTV av ulike grunner kommet mye lenger enn i Norge. Også BBC ser på mulighetene å sende ut i HDTV-kvalitet, blant annet for å oppnå kravene til tv-sendinger i Japan, sier Larssen.

Sverige velger HDTV

Sverige, som er allerede kvalifisert, vil sende hele arrangementet i HDTV-kvalitet, men UPC Sverige ville ikke kommentere planene sine etter at det i dag ble kjent at hele UPC i Norden er til salgs.

- Vi må avvente hva skjer hvis Liberty Globe selger oss og vi får nye eierne. Det ville være feil å gå inn på konkrete planer på dette tidspunktet, sier Uls Modig i UPC Sverige til Computerworld.no.