UPC lanserer ip-telefoni med dedikert båndbredde

UPC lanserer ip-telefoni med dedikert båndbredde

Kvaliteten vil dermed ikke påvirkes av andre i huset er på nettet. Og du kan få ip-telefoni uten å abonnere på bredbånd.

Haken er selvfølgelig at du må være en av de husstandene som UPC kan levere digitale tjenester til. UPCs nettverk dekker rundt 520.000 husstander, ifølge selskapet.

- Vi er den første leverandøren som tilbyr tjenestekvalitet på ip-telefoni, hevder salgs- og markedsdirektør Jan Kristensen overfor Computerworld.no.

Han legger til at UPC egentlig skulle tilby ip-telefoni tidligere i år, men valgte å vente til kvaliteten de mener er nødvendig, var på plass.

UPC Digital Telefoni leveres med reservert båndbredde, som betyr at internett og telefonitrafikk holdes adskilt.

Dermed skal telefonitjenesten alltid holde den kvalitet kunden skal kunne forvente, ifølge selskapet.

Kan velge kun telefoni

- UPC lanserte telefoni i 1999, og bredbåndstelefoni er en naturlig videreføring av dagens tjenester. Vi har lagt vekt på å utvikle en tjeneste som er et fullgodt alternativ til vanlig telefoni for en vesentlig billigere penge, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i UPC.

Han legger til at UPC har full kontroll med kvaliteten i sitt eget nett, og Evensen mener at selskapets tilbud har klare fordeler i forhold til andre bredbåndstelefonitjenester som blir rutet over det offentlige internettet.

UPC gir også kundene mulighet til å velge utelukkende telefoni. Man er ikke nødt til å abonnere på en internett-tjeneste.

To abonnement

UPC lanserer to abonnementer: Basic til 99 kroner i måneden og FreeTime til 149 kroner i måneden. I begge tilfeller kan man ringe andre UPC-kunder uten å betale for tellerskrittene. Med FreeTime kan man ringe alle fasttelefoner i Norge uten å betale tellerskritt.

For kunder som ikke ønsker bredbånd koster Basic 109 kroner og FreeTime 157 kroner.

Ikke gratis til mobil

Samtaler til utlandet og til mobiltelefoner, koster tellerskritt. Årsaken til at man ikke kan ringe uten tellerskritt til mobiltelefoner, er ifølge markedsdirektør Kristensen, at mobiloperatørene tar seg godt betalt for å videreformidle samtaler.

- UPC vil i tiden som kommer lansere spennende kombinasjoner av digital-tv, internett og telefoni, sier Gunnar Evensen.