USA-børser stenger før orkanen

USA-børser stenger før orkanen

Flere av børsene i USA holder stengt mandag som følge av orkanen som nærmer seg.

Orkanen Sandy påvirker ikke bare den amerikanske infrastrukturen, men også store deler av det amerikanske børsmarkedet. Hundretusener av mennesker har blitt evakuert og flere store flyselskaper, blant annet SAS, har innstilt en rekke USA-flyvninger. Det skriver Computer Sweden.

Ifølge Reuters holder både NYSE og Nasdaq stengt mandag, som et resultat av Sandy, som vil treffe den amerikanske øst-kysten med voldsomme krefter. Aksjemarkedet vil trolig også holde stengt på tirsdag.

Kraftig storm

Det har kommet ulike beskjeder om hva som skal skje, men det siste er at børsen stenges, da det ble kjent hvor kraftig denne stormen kommer til å treffe.

Til og med Nasdaq stenger dørene, en beslutning som ble tatt i samarbeid med New York Stock Exchange. Dette betyr at aksjehandelen for en rekke viktige it-aksjer har blitt kansellert fra begynnelsen av denne uken.

Sandy kan bli en av de verste stormene som noensinne har rammet det amerikanske kontinentet. Det er en såkalt hybrid-storm, noe som danner seg når en jet-strøm treffer, og ”blander” seg med en tropisk storm.

Hittil har Sandy krevd 70 menneskeliv i Karibien. Det er meldt om store mengder regn i etterkant av selve stormen.