Bedre usb-dokkingstasjon

Bedre usb-dokkingstasjon

Targus først ute med USB 3.0-dokking for bærbare

For pc-er rettet mot bedriftsmarkedet er det ofte støtte for pc-produsentens dokkingstasjoner. Disse dokkingstasjonene gjør det enkelt å koble skjerm, kablet nettverk, strøm og flere usb-enheter til pc-en når du ankommer kontoret eller hjemmekontoret. Alt man trenger å gjøre er å klikke pc på plass og alt er koblet til med en gang - i stedet for at en rekke separate ledninger må kobles til pc-en.

I tillegg vil slike dokkingstasjoner kunne gi flere tilkoblinger enn det er på pc-en i utgangspunktet. For eksempel kan det være at pc-en kun har VGA-kontakt for tilkobling av skjerm og tre usb-porter - dokkingstasjonen kan da gi for eksempel DVI og HDMI, samt en rekke flere usb-porter.

LES OGSÅ:

Praktisk USB 3.0-kort for bærbare

Vi har tidligere sett dokkingløsninger basert på usb. Man må da da fortsatt koble strøm separat til pc-en, men alt man trenger for å koble mus, tastatur, lokalt tilkoblet skriver, en ekstern harddisk osv. er å koble til én enkelt usb-kabel. Når det gjelder skjermtilkobling har imidlertid dette vært begrenset - dette på grunn av den begrensede båndbredden USB 2.0 har. Til vanlige kontorapplikasjoner har det fungert greit, men det har raskt blitt hakking ved større animasjoner eller filmavspilling - spesielt i de oppløsningene man i dag ofte bruker nye skjermer. Har man i tillegg hatt aktiv trafikk via kablet nettverk eller bruk en usb-harddisk, blir ytelsen lav med USB 2.0.

LES OGSÅ:

TEST: Toshiba Z830 og Asus UX31E: To lekre lette

Targus først med USB 3.0

Etter at USB 3.0 først ble introdusert har vi ventet på slike løsninger med USB 3.0-støtte. Selskapet DisplayLink var tidlig ute og annonserte at de jobbet med slike løsninger. De fleste usb-dokkingstasjoner med skjermstørre, samt usb-skjermadaptere, benytter teknologi fra selskapet DisplayLink.

Targus er den første som annonserer dokkingstasjon på DisplayLinks USB 3.0-løsning. Man har DVI og HDMI for tilkobling av skjerm og større for oppløsninger på opptil 2560x1600. Dette en oppløsning som benyttes på 30-tommers skjermer.

Man kan bruke to skjermer tilkoblet samtidig. I tillegg følger det med en DVI-til-VGA-overgang. Gigabit Ethernet, fire USB 2.0-porter og to USB 3.0-porter er andre tilkoblinger på dokkingstasjonen.

LES OGSÅ:

TEST: LG IPS231P - Mye skjerm for pengene

Strømforsyningen vil også kunne levere strøm til usb-portene når dokkingstasjonen ikke er tilkoblet en pc. Dette praktisk i henhold til lading av for eksempel mobiltelefon via usb.

Spesielt for ultraportable?

Spesielt for ultraportale, og spesielt såkalte "ultrabooks" som er spesielt aktuelle for tiden, kan denne typen dokkingstasjoner være aktuelle. En del av disse maskinene har svært får usb-porter og mangler integrert støtte for kablet nettverk.

Veiledende pris i USA er 200 dollar. Det kan bety rundt 1500 kroner når dokkingstasjonen kommer på det norske markedet.

Mer informasjon: www.targus.com

LES OGSÅ:

TEST: Sandberg USB 3.0 SATA Docking Station: Rask USB 3.0-dokking