Blade Runner-harddisk fra Lacie

Blade Runner-harddisk fra Lacie

4-terabyte ekstern harddisk med spesielt design.

Lacie har hatt som tradisjon å benytte anerkjente designere og designbyråer for sine eksterne harddisker - blant annet Porsche, Neil Poulton og Philippe Starck. Inspirasjon er også hentet fra andre produkttyper - for eksempel Lego-klosser.

For Lacies nye Blade Runner-serie av eksterne harddisker er det igjen Philippe Starck som står bak utformingen. Ifølge Lacie skal designet for Blade Runner representere kombinasjonen av menneske og maskin og er inspirert av Ridley Scotts sci-fi-film Blade Runner.

LES OGSÅ:

TEST: Western Digital Velociraptor Duo: Rask Thunderbolt-disk

Harddisken er foreløpig kun lansert i versjon med 4 terabyte lagringskapasitet og med USB 3.0-grensesnitt. Veiledende pris fra Lacie er i overkant av 2 500 norske kroner inklusive mva.

Ettersom Lacie i fjor ble kjøpt opp av Seagate, vil vi anta at harddisken som benyttes er fra Seagate. Lacie oppgir ikke hvilken rotasjonshastighet harddisken har, men sier den er designet for maksimal ytelse. I utgangspunktet ville vi da tro at de benytter Seagates Barracuda XT-harddisk som har blitt lansert med kapasitet på 4 terabyte.

Vekten for disken er oppgitt til 2 kilo og målene cirka 14 x 19 x 7,5 cm.

LES OGSÅ:

USB 3.0 skal bli raskere

Blade Runner-kabinettet vil bli produsert i 9 999 eksemplarer.

LES OGSÅ:

Alt-mulig-disk fra Corsair