Diskdokking med USB 3.0-hub

Diskdokking med USB 3.0-hub

Smart kombinasjon fra Sharkoon.

Sharkoon er et selskap som har stort utvalg av forskjellige dokkingløsninger for harddisker. Nyeste produkt i serien er Sharkoon SATA QuickPort H3 USB3.0, som kombinerer en diskdokking for 2,5- og 3,5-tommers harddisker med 3-ports USB 3.0-hub.

Diskdokking er et praktisk redskap for å raskt kunne koble en intern harddisk til pc-en. For eksempel kan det være hensiktsmessig hvis man trenger å hente ut data fra en bærbare pc det er feil med, kloning av harddisk ved oppgradering eller legge diskavbilding på en harddisk som skal inn i en pc.

LES OGSÅ:

TEST: Lacie 2big USB 3.0 - Rask dobbeltdisk

Med at USB 3.0 benyttes får man også høyere ytelse mot harddisken som benyttes i dokkingen. Mens USB 2.0 i praksis gjerne klarer rundt 30 megabyte i sekundet, vil flaskehalsen for USB 3.0 gjerne være hva harddisken i seg selv er i stand til å levere - for en rask 3,5-tommers-harddisk vil man via USB 3.0 kunne få godt over 100 megabyte i sekundet.

Siden diskdokkingen har strømforsyning vil det også leveres strøm via USB 3.0-portene. USB 3.0 er bakoverkompatibelt og USB 2.0-enheter kan dermed også kobles til.

Veiledende pris er oppgitt til 50 euro. Vi tipper prisen på det norske markedet kan blir rundt 450 kroner inklusive mva.

Mer informasjon finner man på www.sharkoon.com

LES OGSÅ:

TEST: Winstar USB3.0 HDD Docking Station: Lynrask disk-dokking