Dobler usb-ytelsen

Dobler usb-ytelsen

Spesifikasjonene for 10 Gbps usb ferdigstilt.

De første USB 3.0-produktene kom på markedet i 2009 og den store utbredelsen av produkter som fulgte standarden så man rundt et år senere. Sammenlignet med USB 2.0 ble (den teoretiske) ytelsen økt fra 480 Mbps til 5 Gbps.

USB 3.0 Promoter Group - som består av blant annet Intel, Microsoft, AMD og en rekke andre sentrale aktører - har kommet med de endelige spesifikasjonene for USB 3.1. Denne videreutviklingen øker ytelsen til 10 Gbps.

Den nye versjonen ble først annonsert under CES-messen i januar i år, mens endelig lansert nå. Kompatiblitet med eldre usb-versjoner skal beholdes og kontaktene endres ikke.

Mens USB 3.0 også blir kalt SuperSpeed USB, vil USB 3.1 kalles SuperSpeed+ USB.

LES OGSÅ:

TEST: Western Digital Velociraptor Duo: Rask Thunderbolt-disk

Med USB 2.0 fikk man en situasjon der utviklingen på flere andre produktområder var blitt slik at tilkoblingsgrensesnittet ble en flaskehals. Med en videreutvikling alt nå for USB 3.0 vil man i større grad ligge i forkant av hva for eksempel eksterne lagringsmedier klarer. Med det sagt - allerede kan USB 3.0 være å se på som en flaskehals for potensialet eksterne SSD-er og andre flashbaserte lagringsmedier kan tilby.

Vi har ikke sett konkrete antydninger for når man kan se USB 3.1-produkter på markedet, men vil tippe at det tidligst vil være snakk om høsten neste år. Det vil bli avholdt flere konferanser i løpet av de kommende månedene for utviklere - både når det gjelder usb-kontrollere og usb-produkter - der spesifikasjonene for USB 3.1 vil bli presentert i detalj.

For mer informasjon kan man se vår tidligere artikkel om 10 Gbps USB , hvor vi også ser på usb i konkurransen med Thunderbolt.

LES OGSÅ:

802.11ac via USB 3.0

Les om: