Liten 2 terabyte-disk

Liten 2 terabyte-disk

Portabel eksterndisk med 2 terabyte lagringskapasitet

Western Digital har lansert en ny serie portable harddisker. Dette er eksterne harddisker såpass små at de skal kunne fraktes i en jakkelomme eller i vesken sammen med den bærbare, og brukes uten ekstern strømforsyning. Så langt har denne typen harddisken vært begrenset til 1 terabyte lagringskapasitet, men Western Digitals nye My Passport-serie leveres med kapasitet på opptil 2 terabyte.

Harddiskkabinettet måler ca 11 x 8 x 2 cm og vekten er oppgitt til 230 gram. Det er støtte for USB 3.0 og bakoverkompatibilitet med USB 2.0. Western Digital er så langt sparsomme med detaljene, men vi vil tro at selskapet snart også lanserer en versjon av denne harddisken for bruk internt i bærbare pc-er. Den vil nok imidlertid ikke passe alle bærbare pc-er. Her er det trolig snakk om en harddisk med 12 mm tykkelse, mot 9,5 mm som er det mer vanlige. Da Western Digital lanserte den første 1 terabyte-harddisken i 2,5-tommers formfaktor var det også med denne økte tykkelsen. Vi antar at harddisken har 5 400 o/min rotasjonshastighet.

LES OGSÅ:

Fire terabyte leveres fra Hitachi også

Av annen funksjonalitet oppgis støtte for maskinvarebasert kryptering og passordbeskyttelse.

My Passport med 2 terabyte lagringskapasitet er allerede på plass i prislistene til mange forhandlere. Hos de rimeligste forhandlerne er prisen cirka 1 850 kroner. Western Digital vil i den nye My Passport-serien også ha modeller på 500 GB, 750 GB og 1 TB.

LES OGSÅ:

TEST: God Spotify på tv-en